Dijous 22 abril 2021

El sector cultural reclama un “salconduit” per al confinament comarcal

Demana que les entrades serveixin per donar raó del desplaçament

|

Entitats del sector cultural com l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca), l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc) i l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) han reclamat aquest dijous que les entrades es converteixin en un “salconduit cultural” a causa del retorn al confinament comarcal a partir de divendres. En un comunicat, l’Adetca i l’Asacc han assegurat que aquest “nou i sobtat” confinament comarcal té una afectació directa sobre l’estabilitat de la programació dels espectacles i cap als clients que ja havien adquirit entrades per assistir-hi, i ha demanat que es mantingui la possibilitat de circular entre comarques per anar a representacions i concerts.

Han demanat “no generar més perjudici” del que provoquen els aforaments al 50% i el toc de queda des de fa mesos, i han reclamat amb el lema ‘Salconduit cultural ja’ que les entrades es converteixin en un salconduit cultural per demostrar que la cultura és un bé essencial i una activitat segura.

De la seva banda, l’ARC ha reclamat amb urgència aquest salconduit per “garantir la supervivència d’actes culturals que ja estan en marxa” i que estan adaptats a les mesures de seguretat. L’entitat ha retret la “poca previsió” amb la qual s’anuncien les mesures i la falta de sensibilitat cap a unes empreses en situació fràgil, i ha demanat, en cas que el Procicat no permeti el salconduit, mesures que compensin l’esforç de la música en directe.

Segueix-nos

680
1,474