Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

El port de Tarragona espera rebre els primers creuers post pandèmia a finals de juliol

El president de l'Autoritat Portuària reconeix que l'impacte econòmic serà "molt petit" per les "visites encapsulades"

|

El port de Tarragona espera els primers creuers després de la pandèmia a finals del mes de juliol en el marc d’una temporada “molt estranya” i marcada encara pels efectes de la covid-19. Ho ha anunciat el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset durant la visita a les instal·lacions del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. “Pel protocol covid, la temporada d’enguany té un interès relativament petit perquè les baixades s’han de fer de forma encapsulada”, ha dit Cruset. En la trobada, han repassat les inversions estratègiques previstes al port, han recordat el pla d’inversions, xifrat en 150 milions d’euros, i han destacat la importància de l’entrada en funcionament del corredor mediterrani.

“A finals de juliol serà quan tinguem la possibilitat de les primeres escales, encara és un escenari molt líquid perquè el sector està arrencant”, ha admès el president del port de Tarragona. També ha remarcat que els protocols anticovid marcaran la temporada d’aquest any perquè, diu, els viatgers “baixaran” de forma encapsulada, sense poder moure’s lliurement pel territori. Per això, ha assenyalat que estan dedicant tots els esforços a la campanya de l’any vinent.

“L’any 2022 tindrem la nova terminal de creuers nova; és quan tindrem un escenari de normalitat”, ha destacat Cruset. El 2019, el port de Tarragona va rebre 128.089 passatgers i hi van atracar 57 creuers. Pel que fa al 2020 només van arribar 1.463 creueristes en un vaixell.

Cruset ratificat com a president del port de Tarragona
En la trobada, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha ratificat a Josep Maria Cruset com a màxim responsable de l’Autoritat Portuària de Tarragona, després que aquest dijous al matí hagi anunciat que l’exconseller Damià Calvet serà el nou president del port de Barcelona. Per Puigneró, el port tarragoní esdevindrà un “agent tractor fonamental” per la recuperació econòmica del territori i ha subratllat que es tracta d’una infraestructura determinant.

Preguntat sobre el traspàs de les competències portuàries, el vicepresident ha assegurat que no renunciaran a assolir la màxima sobirania. “Des de sempre aspirem a les màximes quotes d’autogovern, és un govern que representa el 52% de la població que vol la sobirana màxima d’aquest país, per tant, mentre no aconseguim aquest propòsit, això no ens ha de fer renunciar a aconseguir la sobirania per parts; valorarem com la fem efectiva durant els pròxims mesos”, ha manifestat.

Així mateix, les autoritats han recordat els 150 milions d’euros del pla d’inversió del port que inclou la construcció de noves infraestructures i la millora d’altres ja existents. “Estem en un moment clau del port de Tarragona perquè molts dels projectes rellevants confluiran el 2023, aquest horitzó ens permetrà ser un node logístic a Europa i a la mediterrània”, ha apuntat Cruset. En aquest sentit, ha recalcat l’impuls econòmic que suposarà l’entrada en funcionament del corredor mediterrani i del túnel de Lilla.

També ha destacat la posada en marxa en ple rendiment de la Zona d’Activitats Logístiques, la terminal Intermodal de la Boella i la terminal de Guadalaja-Marchamalo, que permetrà estendre l’àrea d’influència del port tarragoní fins al centre de la península Ibèrica.

A banda, el vicepresident Puigneró s’ha reunit amb una cinquantena de representants del teixit empresarial del Camp de Tarragona al Tinglado 1 del Moll de Costa. En la reunió s’han exposat els reptes de futur i les oportunitats que tindrà el port i el territori amb la millora de les infraestructures ferroviàries.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge