Dijous 18 agost 2022

El PIB del G20 recupera el nivell previ a la covid el primer trimestre de l’any però amb grans diferències entre països

Les grans economies europees es troben entre les que tornen a retrocedir els primers mesos del 2021

|

El PIB del les 20 grans economies mundials ha recuperat el nivell previ a la pandèmia el primer trimestre del 2021, segons les dades de l’Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE). Segons l’organisme, el PIB del G20 ha augmentat un 0,8% els primers tres mesos de l’any respecte al trimestre anterior. Les xifres, però, mostren una recuperació molt divergent entre els diferents països. L’Índia, Turquia i la Xina, que ja van tancar el 2020 amb creixement econòmic, mantenen la recuperació. Austràlia, Corea i el Brasil també han assolit el PIB previ a la covid, però la resta de països tenen encara nivells d’activitat inferiors a l’inici de la pandèmia.

El PIB dels Estats Units ha accelerat el creixement amb un augment de l’1,6% el primer trimestre del 2021, mentre que l’increment és de l’1,4% en el cas del Canadà. Altres economies, entre elles les principals europees, han tornat a retrocedir el primer trimestre de l’any. És el cas d’Alemanya, que ha registrat una caiguda de l’economia de l’1,8%, mentre que el descens és del 0,1% en el cas de França.

El país del G20 que registra la major diferència amb el nivell de PIB previ a la crisi és el Regne Unit, encara més de vuit punts per sota, seguit d’Itàlia amb més de sis punts per sota. L’eurozona i la Unió Europea segueixen encara amb un PIB quatre punts per sota del nivell previ a la pandèmia.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,517