Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

El Gremi de Restauració reclama a les administracions que “renunciïn a cobrar determinats impostos” mentre duri la crisi

L'organització vol "indicacions inequívoques" sobre si el decret per evitar aglomeracions afecta bars i restaurants

|

El Gremi de Restauració creu que les administracions públiques “han de renunciar a cobrar determinats impostos mentre duri la crisi” del coronavirus per evitar empitjorar la situació en un sector que ja veu que la pèrdua de la temporada és “irrecuperable”. En un comunicat, l’organització diu que les mesures proposades fins ara pel Govern i per l’executiu espanyol són “insuficients” i que a Barcelona la viabilitat de moltes empreses ja està “en risc”. D’altra banda, el Gremi demana “indicacions clares i inequívoques” sobre el decret del Govern per evitar aglomeracions, per saber si afecta bars i restaurants i diu que, en cas que es decreti el seu tancament, calen “mesures de caràcter econòmic”.

En el comunicat, el Gremi demana a l’Ajuntament de Barcelona una “carència de sis mesos en tots aquells impostos, taxes, cànons o lloguers vinculats a activitats de restauració que en circumstàncies ordinàries ingressarien la corporació o empreses municipals”.

Així, demana la carència per la taxa de terrasses, el preu de la cessió dels restaurants del moll de Gregal al Port Olímpic, els espais de restauració ubicats a l’interior dels mercats municipals, el cànon de les guinguetes de la platja, els establiments de restauració del Poble Espanyol, les llicències de les guinguetes atorgades per Parcs i Jardins, o els establiments de restauració i oci situats al passeig marítim del Bogatell i els locals d’oci de la platja de Somorrostro –tot i que en aquest cas l’administració competent és la del govern espanyol.

“Limitar-se a recollir la preocupació del sector, que és òbvia, és insuficient, cal adoptar mesures de forma urgent”, avisa Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració. Segons ell, l’ajornament d’impostos aprovat pel govern de Pedro Sánchez “tampoc resol el problema” perquè “únicament l’empeny cap endavant”.

“La facturació que s’havia de produir durant aquests mesos de temporada alta no es produirà i serà irrecuperable, totes les administracions, cadascuna en les seves competències, han de renunciar a cobrar determinats impostos mentre duri la crisi”, ha afirmat Pallarols.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge