Dissabte 16 octubre 2021

El Govern treballa amb 463 projectes estrangers amb una inversió potencial de 13.900 MEUR a Catalunya

La Generalitat preveu augmentar el nombre de multinacionals internacionals al territori fins a 10.000 en deu anys

|

El Govern, a través de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) del Departament d’Empresa i Treball, està treballant amb 463 projectes d’inversió estrangera. En cas que es materialitzin a Catalunya, aquestes iniciatives suposarien una inversió potencial de 13.900 milions d’euros i la creació de més de 50.000 llocs de treball. La creació mitjana d’ocupació és de 117 llocs de feina per projecte, però un 3% d’aquests superen la creació potencial de més de mil llocs de treball directes. L’objectiu de la Generalitat és augmentar el nombre de multinacionals establertes a Catalunya de les 8.900 actuals a les 10.000 en els pròxims deu anys.

Dels 463 projectes amb els quals està treballant actualment, un 37% són d’empreses que no tenen presència prèvia a Catalunya. Les empreses amb presència al territori que inverteixen en noves línies productives o de negoci representen un 23% i les que amplien línies existents, un 19%. Els sectors lligats a la mobilitat, les TIC, la química, l’àmbit farmacèutic i l’alimentació concentren la meitat dels projectes en cartera. Per països, la majoria són multinacionals provinents d’Alemanya, Estats Units o el Regne Unit.

ACCIÓ assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’implantació a Catalunya, amb l’objectiu que inverteixin al territori al mateix temps que les companyies presents duen a terme ampliacions i reinversions. En concret, l’agència treballa des de la promoció de Catalunya a l’exterior, la preparació conjunta de candidatures per a les empreses per dur a terme les inversions a Catalunya, l’assessorament integral durant el procés d’inversió i el seguiment un cop materialitzat.

Segueix-nos

680
1,487