Dilluns, 17 Juny 2019

El Govern obligarà a contractar Uber amb 15 minuts d’antelació i els taxistes van a la vaga

El decret llei descarta la precontractació dels VTC hores abans però els obliga a retornar a la base quan acabin el servei i els prohibeix geolocalitzar els clients

|

El Govern ha descartat obligar a contractar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), com Uber i Cabify, amb hores d’antelació. El decret llei de la Generalitat rebaixa les demandes del sector del taxi i obligarà a precontractar els VTC amb 15 minuts d’antelació, segons ha explicat el portaveu de l’associació majoritària Élite Taxi, Alberto ‘Tito’ Álvarez. A la sortida de la reunió del Consell del Taxi d’aquest divendres al matí, Álvarez ho ha considerat “insuficient” i ha anunciat l’inici immediat d’una vaga indefinida. Els taxistes es dirigeixen a la T2 de l’aeroport del Prat per decidir en assemblea les mobilitzacions que emprendran a partir d’ara.

Les associacions de taxistes demanaven la precontractació sis hores abans, com a mínim. D’altra banda, la proposta que ha plantejat el departament de Territori sí accepta l’altra línia vermella dels taxistes: el retorn a la base dels VTC quan acabin el servei. A més, la Generalitat també prohibirà que Uber i Cabify geolocalitzin els clients.

Publicitat

Seguiu-nos a: