Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

L’executiu estatal diu que el topall del gas reduirà la inflació en prop d’un 1%

Segueix la incontinència verbal del gobierno en fer afirmacions com que la mesura suposa una rebaixa "d'entre el 15 i el 20%" i demana "paciència"

|

Ben cert era que els consumidors de fa setmanes esperaven notar alguna millora en el preu de la llum i, després d’anunciar-ho a bombo i platerets, el gobierno s’ha vist obligat a reconèixer que la mesura de moment no té els efectes desitjats. Tot i així, en una mostra més de la impunitat que té en dir el que els sembli i en reconduir i mitigar els errors, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha assegurat que el topall del preu del gas que ha entrat en vigor aquest dimarts beneficiarà 11 milions de llars i pimes que s’acullen a la tarifa regulada, i permetrà reduir l’augment de la inflació en aproximadament un punt (actualment l’IPC se situa en el 8,7%).

Segons Rodríguez, suposarà una rebaixa de la factura de “l’entorn del 20%” i se sumarà a la resta de mesures que ja estan en vigor al decret anticrisi que –ha assegurat- també han permès retenir l’augment dels preus en aproximadament un 2% de l’IPC. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha recordat que el seu executiu té la intenció de prorrogar moltes de les mesures del decret anticrisi que expira a finals de juny. “El govern està analitzant i avaluant mesures com la bonificació del preu de la gasolina que tenen a veure amb tots els espanyols i altres que tenen a veure amb sectors afectats”, ha dit.

Segons Rodríguez, en aquests moments el govern espanyol “està treballant” per redactar el nou decret “amb un esperi idèntic al del decret que està en vigor: protegir els ciutadans”. No ha aclarit si incorporarà algunes de les mesures que reclama Podem, com la bonificació al transport públic.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge