Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

El Govern destina 36 MEUR a nous ajuts per als sectors del comerç, l’esport, l’educació en el lleure i la cultura

Les mesures tenen com a objectiu ajudar als sectors més afectats per les darreres restriccions

|

El Govern de la Generalitat activarà en els pròxims dies un nou paquet d’ajuts directes adreçat als sectors més afectats per les noves mesures d’aturada social que s’han aprovat aquest dilluns per contenir l’avanç de la covid-19. Concretament, es tracta d’ajuts directes per valor de 36 milions d’euros (MEUR) que es destinaran als sectors del comerç, l’educació en el lleure, l’esport i la cultura. Des de l’inici de la pandèmia, el Govern ha posat en marxa ajuts econòmics directes per valor de 831 MEUR, amb l’objectiu de donar suport als sectors més afectats. Un import que suposa aproximadament una cinquena part del total de despesa extraordinària efectuada el 2020 a conseqüència del coronavirus.

Per fer front a les noves restriccions i ajudar al comerç, es posarà en marxa un ajut específic destinat a establiments de comerç de més de 400 m2 i als locals ubicats en centres, galeries i recintes comercials. Els ajuts es tramitaran a través del Departament d’Empresa i Coneixement, amb una dotació de 10 MEUR. Consistiran, doncs, en una aportació única de 2.500 euros per establiment.

En l’àmbit de l’educació en el lleure, es destinaran 6 MEUR a finançar nous ajuts per a esplais, instal·lacions i entitats especialitzades, els quals es gestionaran a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. En el sector de l’esport, s’invertiran 15 MEUR addicionals per complementar la línia d’ajuts de 20 MEUR que va activar el Departament de la Presidència en el darrer trimestre del 2020. Es preveu que hi puguin accedir tots aquells equipaments que estiguin afectats per les noves restriccions. Pel que fa a la cultura, es reforçaran amb 5 MEUR addicionals les línies d’ajut que gestiona actualment el Departament de Cultura per fer front a l’impacte de la pandèmia.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge