Diumenge 16 maig 2021

El govern demana contenció a la banca amb la boca petita

Els sindicats titllen "d'atracament" els EROS de la gran banca

|

Dos ministres s’han pronunciat sobre els EROS de la gran banca després que el BBVA n’hagi anunciat el seu seguint les petjades iniciades per Caixabank, i ho han fet amb la boca petita. Per un cantó, José Luís Escrivá, responsable de Treball, ha “demanat” que la banca “consideri i reflexioni” sobre com en va ser d’ajudada en els moments difícils “en benefici de tots”, per ara fer aquests EROS.

La segona veu ha estat la de la ministra d’UP, Yolanda Díaz, que ha dit a la banca que “tothom ha de remar” amb “l’única direcció” de mantenir llocs de treball. Díaz ha recordat que la seva formació ja havia “anticipat els riscos en la fusió de Bankia pel que fa a l’ocupació”, en unes declaracions totalment contraposades a les d’una altra ministra, Maria Jesús Montero, que havia dit que “sort de les fusions que, altrament, els ajustaments haurien estat pitjors”.

Tant aquestes declaracions com les dels sindicats, reclamant al govern espanyol que impedeixi “l’atracament”, s’han fet només en referència a l’ERO de Caixabank i ara es troben que no només és una tassa de caldo, la que no volen, sinó que se n’hauran d’empassar dues.

Així, el secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha demanat a l’executiu que “a través de la seva participació del 16% de l’entitat impedeixi que es cometi un atracament de les característiques que representa l’ERO de Caixabank”. El líder de CCOO, Unai Sordo, ha instat el govern de Pedro Sánchez a “pressionar”. En roda de premsa aquest dijous per presentar les mobilitzacions de l’1 de maig, els sindicats han criticat que després del rescat bancari de l’anterior crisi les entitats responguin amb acomiadaments massius. “És una prova evident de la insensibilitat i la manca de resposta a l’interès general que té el sector financer”, ha dit Álvarez.

Sordo ha considerat que els ERO anunciats pel sector, als quals aquest dijous s’ha sumat l’anunci del BBVA, són un “escàndol”, una “obscenitat” i una “vergonya”. Els sindicats han alertat que no només suposen un problema per als treballadors acomiadats sinó que també perjudica els usuaris que veuen “retallades les possibilitats de ser atesos de manera directa a molts llocs” amb el tancament d’oficines.

Segueix-nos

680
1,491