Dijous, 20 Febrer 2020

El govern de Colau falta a la veritat: Es podia evitar que la concessionària del tramvia dupliqués el deute per repartir dividends

Solament calia advertir de la reversió de la concessió i prendre mesures contra les empreses privades que participen de l’explotació

|

L’ajuntament traslladarà només la seva preocupació per operacions d’aquest tipus al Consell d’Administració d’ATM però no prendrà mesures dràstiques

El govern de Colau ha reconegut aquest dimarts que la concessionària del tramvia va augmentar el seu deute per repartir milions de dividends entre els accionistes tal i com va explicar LaRepública.cat , però ha assegurat que l’operació va ser legal.

Benevolència dels comuns amb el capitalisme salvatge de la concessionària

Segons ha explicat en comissió Janet Sanz, vicepresidenta del Consell d’Administració d’ATM, és una operació “jurídicament vàlida” i en el marc de la concessió actual “està permesa”. Per altra banda, ha afegit que tant l’ATM com els operadors públics han manifestat la seva “disconformitat” respecte l’operació però ha justificat que els operadors no la podien “vetar”.

Denuncia d’ERC que el govern Colau accepta amb perfil baix, ni tant sols amenaça amb revertir la concessió

Així, a proposta d’ERC, el govern de BComú i el PSC s’ha manifestat a favor de la proposició dels republicans, que recull que l’executiu municipal reclami “explicacions” per aclarir el fet així com “instar” el Consell d’Administració d’ATM a prendre les “mesures correctives” que es derivin. La proposta d’ERC s’ha aprovat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Infraestructures amb els vots favorables de tots els grups exceptuant el PP, que s’ha abstingut.

“Clarament és una operació de mirada tauró financer”, ha declarat la regidora republicana Maria Buhigas, que ha qualificat de “poc ètic” que quan l’empresa té beneficis “no els reinverteixi en millorar el servei”.

ERC va registrar la proposició després que és publiqués que el grup empresarial privat que gestiona el Tramvia havia decidit duplicar el seu deute i dedicar-lo a pagar dividends entre els seus accionistes. D’aquesta manera, i segons la informació publicada, es va cancel·lar un deute de 87 milions a través de la signatura d’un nou préstec de 164 milions, dedicant-ne 90 al repartiment de beneficis entre els socis.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: