Dissabte 16 octubre 2021

El Govern aporta 5 MEUR al Mobile World Congress

La Generalitat hi participarà amb un pavelló que allotjarà una seixantena d'empreses

|

El Govern ha autoritzat el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública a fer l’aportació anual de 5 milions d’euros a la Fundació Barcelona Mobile World Capital per a la celebració del Mobile World Congress (MWC) 2021, que tindrà lloc un any més a Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol. El MWC, amb seu a Barcelona des del 2006 i que ha prorrogat fins al 2024 el seu compromís amb la capital catalana, és l’esdeveniment tecnològic i de negocis més important del món i genera un impacte de gairebé 500 milions d’euros en l’economia i desenes de milers de llocs de treball, a més de situar Catalunya a l’avantguarda de les tecnologies digitals avançades.

Tot i el degoteig de baixes a l’edició d’enguany, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que la celebració del certamen està “garantida”. La també portaveu del Govern ha reconegut que el congrés se celebrarà amb menys empreses de les habituals, però ha recordat que un 50% de les companyies ja han confirmat la seva assistència. En l’edició d’enguany del MWC Barcelona, la Generalitat de Catalunya hi participarà amb una nova ubicació i un nou pavelló que allotjarà una seixantena d’empreses i centres tecnològics catalans, a més del Brokerage Event per fer reunions de negocis internacionals i una zona de demostració per mostrar alguns dels projectes més innovadors dins de l’estratègia digital del Govern.

A més de la celebració del MWC, l’aportació anual de 5 milions d’euros a la Fundació Barcelona Mobile World Capital té per objecte el desplegament del programa d’actuacions en l’àmbit digital durant tot l’any per impulsar la transformació digital al país, captar talent i inversions i posicionar Barcelona i Catalunya com un dels principals hubs tecnològics del món. En aquest sentit, les principals iniciatives d’aquest programa són el 5G Barcelona, el Barcelona Digital Tallent, el Digital Future Society (DFS), la Mobile Week i The Collider.

5G Barcelona té l’objectiu de posicionar Barcelona com a laboratori neutral i hub 5G d’innovació digital al sud d’Europa on qualsevol agent pugui dissenyar, desenvolupar i testar serveis o aplicacions, implementades mitjançant tecnologies 5G. En segon lloc, el Barcelona Digital Talent busca coordinar i promoure iniciatives per atraure talent local i internacional al sector TIC, fomentar la reorientació professional cap a les carreres digitals i generar vocacions TIC. Pel que fa el Digital Future Society (DFS) és un ‘think tank’ global que connecta experts, responsables polítics, organitzacions cíviques i emprenedors amb la missió d’entendre i comprometre’s amb els desafiaments legals i ètics i les oportunitats de transformació digital.

En quart lloc, hi ha la Mobile Week va néixer amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania les reflexions sobre l’impacte de la tecnologia i traslladar a tot el territori el debat sobre la revolució digital. Aquesta iniciativa ha anat creixent des de la seva primera edició fins arribar a les 18 ciutats, comarques i àmbits territorials de tot Catalunya que hi participaran aquest any. Per últim, The Collider és un programa de suport a l’emprenedoria científica orientat a posar en valor la tasca d’universitats i centres tecnològics tot connectant el talent científic amb el talent emprenedor mitjançant la creació de noves empreses basades en tecnologies disruptives.

Segueix-nos

680
1,487