Dijous 23 setembre 2021

El gobierno xifra en un paupèrrim 5% del PIB les ajudes directes que s’han donat fins ara

L'executiu estatal diu que vol reformar el marc legal "per poder augmentar les ajudes directes a autònoms i empreses"

|

El govern espanyol assegura que reformarà el marc legal existent “per poder augmentar les ajudes directes a autònoms i empreses” afectats per la covid-19. En un comunicat del Ministeri d’Afers Econòmics difós aquest divendres, l’executiu espanyol diu que el “nou marc” se sumarà a les mesures adoptades fins ara. “El passat 28 de gener, la Comissió Europea va aprovar una nova modificació del marc temporal europeu. El nou marc inclou la possibilitat de conversió de les ajudes en forma d’avançaments reemborsables, garanties, préstecs o altres instruments en subvencions directes. Així mateix, estén el termini d’aplicació de les mesures fins al 31 de desembre de 2021”, diu el comunicat.

El ministeri encapçalat per Nadia Calviño explica que després d’aquesta decisió la Comissió Delegada del Govern per a Afers Econòmics ha acordat aquest divendres notificar a la Comissió Europea l’extensió del marc nacional aplicable a totes les ajudes que puguin concedir les diferents administracions. “Per a la posada en marxa de les ajudes del marc espanyol serà necessària l’aprovació per part de la Comissió Europea”, remarca l’executiu, que afirma que la seva intenció és “accelerar tot el possible aquest procés d’autorització per poder establir el nou marc nacional al més aviat possible” per “seguir protegint el teixit productiu i els llocs de treball”.

“Dins d’aquest nou marc, el govern treballa en mesures per alleugerir la càrrega financera d’autònoms i empreses i reforçar la solvència de negocis viables”, remarca. El govern espanyol subratlla que ja ha destinat més del 5% del PIB en ajudes directes d’impacte pressupostari entre els ERTO, prestacions a autònoms i incapacitats laborals. Situa en el 20% del PIB l’impacte de les mesures si s’inclouen la línia d’avals ICO, les moratòries fiscals i de pagament de crèdits, entre d’altres.

Segueix-nos

680
1,491