Dimarts, 22 Octubre 2019

El Gobierno no derogarà el decret que va agilitzar la sortida d’empreses de Catalunya després de l’1-O

"Cal deixar que les empreses prenguin les seves decisions amb llibertat", assegura Nadia Calviño, ministra d'Economia

|

EP- La ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dilluns que el Govern d’Espanya no està estudiant revertir el decret llei aprovat fa un any per agilitar el canvi de seu social de les empreses que van decidir sortir de Catalunya després de l’1-O.

“No és un tema que estigui sobre la taula”, ha afirmat Calviño en una entrevista a Onda Cero, recollida per Europa Press, en la qual ha indicat que últimament no ha sentit aquest tipus de qüestions, cosa que li sembla “lògic” perquè “al final la decisió l’adopten els òrgans d’administració de les empreses”.

En aquest sentit, ha assenyalat que si els consells d’administració de les companyies troben la situació favorable es quedaran a la comunitat i si no és així marxaran en una altra regió.

“Cal deixar que les empreses prenguin les seves decisions amb llibertat i si ara es canviés aquest decret potser el que fèiem era dificultar la tornada d’empreses a Catalunya”, ha explicat Calviño.

La titular d’Economia ha recordat que el marc jurídic atorga un marc perquè es prenguin aquestes decisions, però en última instància “depèn de les empreses”.

“El que es desitja és que la situació política i econòmica a Catalunya segueixi normalitzant-se, que baixi la tensió, i això afavorirà que les empreses prenguin les seves decisions en aquest sentit. Això no ve tan determinat per un decret o un altre”, ha afegit.

Publicitat

Seguiu-nos a: