Dijous 24 juny 2021

El gobierno impulsa un pla de xoc contra l’atur juvenil que preveu una inversió de gairebé 5.000 MEUR

Díaz diu que es tracta de la "inversió pública més gran de la història" per abordar aquesta "gran assignatura pendent"

|

El gobierno preveu invertir 4.950 milions d’euros en un pla de xoc contra l’atur juvenil per abordar aquesta “gran assignatura pendent”. El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat el Pla de Garantia Juvenil Plus per al període 2021 a 2027, dotat amb més de 3.000 MEUR, i que inclou accions orientades a impulsar l’entrada al mercat laboral dels joves d’entre 16 i 29 anys. L’objectiu és donar eines perquè puguin accedir a llocs de treball “dignes i estables” i un dels instruments per aconseguir-ho és amb instruments com itineraris i orientació personalitzats així com formació, adaptada a les necessitats de cada municipi.

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha destacat que es tracta de la “inversió pública més gran de la història de la democràcia” per abordar aquesta qüestió. En roda de premsa després del Consell de Ministres, Díaz ha dit que la inversió que preveu fer el govern espanyol per abordar l’atur juvenil ascendeix a gairebé 5.000 MEUR, dels quals més de 3.000 són de l’estratègia de garantia juvenil plus.

La ministra ha remarcat que l’atur juvenil és la “gran assignatura pendent” a l’Estat espanyol i ha dit que és un “enorme repte” que l’executiu està disposat a abordar. “Els joves han de tenir treballs absolutament de qualitat”, ha defensat Díaz, que ha afirmat que és un “error” deixar perdre el “talent jove”. La vicepresidenta tercera ha destacat que el pla s’ha treballat amb els agents socials, autonomies i entitats locals. El pla també es basarà en la col·laboració publicoprivada, ja que “no s’entén” deixar al marge del disseny al món productiu.

El Pla de Garantia Juvenil s’inscriu en una inversió global, el Pla Estratègic Joventut Avança, que destinarà 4.950 MEUR a accions destinades a combatre l’atur juvenil. Les persones que s’inscriguin en el pla aprovat aquest dimarts tindran, entre d’altres, una atenció d’orientació “immediata” amb el “compromís que en un termini màxim de quatre mesos hagin rebut una oferta de treball o formació”.

El pla pivota al voltant 69 mesures. La inversió total prevista també inclou programes com l’anomenat Ocupació Jove-Tàndem (120 MEUR) que consisteix a alternar formació i treball en projectes d’interès públic que depenen de l’Estat. Un segon eix és el Pla Primera Experiència Professional (330 MEUR) en les administracions públiques i un tercer és el programa Investigo per donar oportunitats a joves investigadors (315 MEUR).

Segueix-nos

680
1,491