Dijous 24 juny 2021

El Gobierno aprova les taxes Google i Tobin i en redueix a 1.818 milions la recaptació prevista

Els nom populars responen a l'impost digital (Google) i al de transaccions financeres (Tobin)

|

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la taxa Google i la taxa Tobin, els projectes de llei que es van paralitzar per l’avançament electoral i amb els quals es preveu recaptar 1.818 milions d’euros, per sota dels 2.050 milions que es va preveure l’any passat per la ralentització econòmica.

Així ho ha indicat la portaveu del Govern central, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en què ha destacat que es tornen a activar els dos tributs que es van paralitzar la legislatura passada per les eleccions i que s’emmarquen en les pràctiques fiscals que defensen les autoritats europees.

Montero ha detallat que la recaptació que preveu la ‘taxa Tobin’ es manté en 850 milions d’euros, tot i que els ingressos que calculen amb la ‘taxa Google’ s’han reduït a 968 milions, uns 232 menys, per la ralentització de l’economia i l’experiència d’altres països que ja l’han implementada.

L’acord de govern entre el PSOE i Unides Podem incloïa l’aprovació d’aquests dos impostos, amb els quals l’executiu esperava recaptar uns 2.050 milions d’euros, dels quals 1.200 milions amb l’impost digital i 850 milions amb el de transaccions financeres. Ara, la previsió es redueix a 1.818 milions, un 11,3% després del canvi en l’estimació d’ingressos amb la ‘taxa Google’.

Segueix-nos

680
1,491