Dimecres 1 desembre 2021

El gobierno afavoreix les gasistes de l’Ibex 35 oferint-los una tarifa intervinguda

Bon Àrea explica als seus abonats que no se'n pot beneficiar i els recomana que temporalment se'n vagin a les "comercialitzadores de referència"

|

El comunicat que Bon Àrea Gas ha enviat als seus abonats és molt inusual i sorprenent, ja que diu: “No els podem oferir el millor preu del mercat” i per tant recomana als seus abonats “canviar-se temporalment a les comercialitzadores de referència”, per posteriorment tornar “quan es normalitzin els preus”.

Aquesta actitud noble i honesta de la distribuïdora catalana arriba després que el gobierno hagi establert una tarifa TUR (Tarifa d’últim recurs) per controlar el preu del gas, però solament autoritza a fer-ho a quatre distribuïdors gasistes, ves per on, a Naturgy, Endesa, Iberdrola i, per dissimular, Basercor. O sigui, directament a les grans companyies, que subtilment anomena “de referència”, i que són les de l’IBEX 35. Meravellós! El gobierno deixa de banda les petites distribuïdores, com Bon Àrea que no poden aplicar aquesta tarifa.

Per tant, aquesta tria del govern clarament afavoreix unes distribuïdores en el que clarament és un atac a la lliure competència. Traduït seria “Si es vol la tarifa controlada pel gobierno, que ajuda a passar el pic alcista del preu del gas, has d’abraçar l’Ibex 55, les companyies farcides d’expolítics que hi han entrat per les portes giratòries”.

Amb aquesta tria d’empreses, no creiem que sigui malpensar excessivament que, disfressat d’un ajut al consumidor, la pretensió del gobierno, sigui perjudicar (per no dir enfonsar) les petites distribuïdores i forçar tothom a tornar a Endesa, Naturgy i Iberdrola. O, com a mínim se’ls veu el llautó en tenir una visió reduccionista del mercat en el qual solament hi veuen els grans grups afins de tota la vida. Llegui, si us plau el comunicat de Bon Àrea Energia:

Publicitat

Segueix-nos

680
1,495