Dilluns, 27 Gener 2020

El fracàs de les polítiques publiques d’Ada Colau: Agbar li guanya la partida

Admet que la sentència del Suprem sobre Agbar l'ha sorprès molt i no la comparteix. "No ens agrada".

|

Agbar ha celebrat que la sentència del Tribunal Suprem (TS) confirma “la legalitat de la constitució de la societat mixta” entre l’empresa i AMB per a la gestió de l’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona. En un comunicat, ha destacat que el Suprem entén que els acords adoptats per l’entitat metropolitana són “completament legals, eficaços i conforme a dret” i d’aquesta manera “veu ratificats íntegrament els seus arguments en defensa de la constitució de l’empresa”. A més, ha dit que la decisió judicial “confirma que Agbar és l’única empresa capaç de dur a terme aquest servei a tres milions de ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana”. L’empresa confia que la resolució “aportarà estabilitat institucional i seguretat jurídica”.

L’empresa ha indicat que la decisió del TS deixa clar que cap altra companyia disposa de la titularitat de les infraestructures i instal·lacions imprescindibles per a desenvolupar aquest servei, “construïdes i finançades per Agbar”. També veu ratificada la valoració dels seus actius, per un valor de 476 MEUR, realitzada durant la constitució de l’empresa mixta i avalada pel Registre Mercantil.

A més, ha valorat que el TS conclou que disposen “dels títols jurídics vàlids en la seva totalitat per a realitzar el subministrament domiciliari i per això és correcta la valoració econòmica de l’aportació realitzada en la constitució de l’empresa mixta”.

Amb tot, Agbar ha afirmat que continuarà prestant el servei d’aigua “amb les màximes garanties de continuïtat, qualitat i excel·lència com s’ha fet fins ara” fins al 2047. Ha celebrat també que “seguirà garantida” l’estabilitat i unitat, així com les condicions laborals del 1.154 empleats de l’empresa mixta.

Per últim, ha esperat que la decisió judicial aporti l’estabilitat i la seguretat jurídica necessàries per afrontar, juntament amb l’AMB, l’emergència climàtica pel que fa a la gestió de l’aigua i els recursos hídrics alternatius.

Colau admet que la sentència del Suprem sobre Agbar l’ha sorprès molt i no la comparteix. “No ens agrada”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha admès aquest dimecres que la sentència del Tribunal Suprem sobre Agbar l’ha sorprès molt i no la comparteix. “No ens agrada, però no puc donar més detalls perquè no hem pogut llegir encara l’argumentació”, ha afegit en declaracions als periodistes. El Suprem ha avalat l’empresa mixta entre Agbar i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a la gestió del servei d’aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Ha revocat així les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 2016 va anul·lar l’empresa de capital mixt després d’un recurs d’Aigües de València, Acciona i Aqualia.

 

Publicitat

Seguiu-nos a: