Divendres 7 maig 2021

El Consorci del Museu de Lleida lliurarà una part dels bens a l’Aragó aquest dilluns i presentarà un pla per a la resta

Dilluns després de les eleccions i l'estat es reactiva: recorre el tercer grau dels presos i força executar l'enviament de l'art de la Franja de Lleida a l'Aragó

|

El Consorci del Museu de Lleida ha anunciat que lliurarà aquest dilluns al Museu Diocesà de Barbastre unes 28 peces d’orfebreria que estan en dipòsit i que no estan exposades, segons ha pogut saber l’ACN. La decisió s’ha pres tenint en compte que el Bisbat de Lleida, propietari de les obres, havia comunicat la voluntat de lliurar les obres als òrgans judicials. Els propers dies presentarà un pla per lliurar la resta de bens, quan es disposi d’una resolució del concurs de manipulació, embalatge i trasllat de les obres convocat pel Museu de Lleida.

Alhora, el Consorci denuncia i lamenta la instrumentalització” del Tribunal Suprem de Justícia de l’Aragó, amb “contradiccions no resoltes i la indefensió” per les administracions consorciades. Alhora, l’ens demana un aclariment de les contradiccions en les comunicacions judicials que fan relació a aquesta execució, encara en període d’al·legacions.

Segueix-nos

680
1,487