Dimecres 18 maig 2022

El Consell de Ministres dona llum verda a la revalorització d’un 2,5% dels 11,5 milions de pensions a l’Estat

El paquet de mesures tindrà un cost de 6.500 milions d'euros per a l'executiu espanyol Redacció

|

El Consell de Ministres ha donat llum verda a la revalorització de les pensions un 2,5%, el mateix percentatge de la inflació mitjana del 2021 fins al mes de novembre. L’increment mitjà de les jubilacions serà de 400 euros, i s’hi han de sumar 250 euros més, de la paga compensatòria pels preus disparats de finals de l’any passat. L’augment de les pensions mínimes i no contributives serà superior, d’un 3%. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, José Luis Escrivá, ha detallat que el cost de les mesures aprovades aquest dimarts s’eleva fins als 6.500 milions d’euros. “El 2022 s’inicia un marc de certesa absoluta sobre la revalorització de les pensions en el futur”, ha dit.

El ministre de Seguretat Social ha defensat que “a partir d’ara les pensions es revaloritzaran indefinidament per mantenir el poder adquisitiu”, d’acord amb el que marca la nova llei de pensions, en vigor des de l’1 de gener. A més, Escrivá ha argumentat que, si s’hagués aplicat la reforma impulsada pel govern del PP el 2013 i que ara s’ha derogat, les prestacions de jubilació només haurien pujat un 0,25% aquest any, encara que els valors de la inflació estiguin molt per sobre d’aquest percentatge. A més, ha afegit que amb el model anterior els pensionistes haurien acumulat una pèrdua de poder adquisitiu del 7,5%.

De la mateixa manera, ha detallat que el factor de sostenibilitat, també derogat, hauria provocat una retallada de les noves pensions d’aproximadament un 1,3%. “Ens movem d’un àmbit de pensions que posava l’èmfasi en les retallades i l’austeritat a un marc que garanteix el poder adquisitiu en tot moment”, ha insistit el ministre. Al seu torn, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha defensat la reforma com una fita per al govern de coalició. “Aquest acord justifica una legislatura”, ha afirmat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512