Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

El Congrés demana al gobierno regular la celebració de juntes telemàtiques a les comunitats de propietaris

En l'últim any s'han deixat de celebrar més d'un milió de reunions amb la consegüent paralització de les obres

|

La Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat una moció en la qual insta al govern espanyol a aprovar eines per celebrar juntes telemàtiques a les comunitats de propietaris. Els Administradors de Finques col·legiats han advertit que en l’últim any s’han deixat de celebrar més d’un milió de juntes de propietaris, la qual cosa ha provocat la paralització de les obres en els edificis i l’afectació en moltes empreses del sector de la construcció. El col·lectiu ha defensat la necessitat de garantir el dret de participació de tots els propietaris, amb la possibilitat d’intervenir en les deliberacions i garantir l’emissió del seu vot.

Tot i això, han afirmat que cal tenir present les particularitats de les comunitats, el nombre de propietaris i la capacitat d’accés a la tecnologia. Per aquest motiu i atès que no totes les comunitats podran reunir-se virtualment, els Administradors de Finques també han proposat adoptar acords sense Junta mentre durin les restriccions. Actualment, la Llei de Propietat Horitzontal només reconeix la validesa de les reunions presencials, a excepció de la llei catalana, que estableix la possibilitat de fer reunions via telemàtica i garanteix la validesa de la presa d’acords per aquest sistema.

“Pròximament es rebran 27.000 milions d’euros de la Unió Europea, dels quals una part es destinaran a rehabilitar immobles. Si aquesta situació es prolonga, la gestió d’aquestes ajudes al sector de l’edificació no podria produir-se”, ha alertat el president del Consell General de Col·legis d’Administradors de Finques, Salvador Díez.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge