Dimarts 16 agost 2022

El Congrés aprova la llei “crea i creix” que permet crear una societat amb només un euro

El president de Pimec celebra que s'han introduït canvis per lluitar contra la morositat

|

El Congrés ha aprovat aquest dijous el dictamen de la llei “crea i creix”, que ha de facilitar la creació d’empreses, lluitar contra la morositat comercial i impulsar el creixement de les pimes mitjançant la reducció d’obstacles reguladors i financers. La llei permet crear una Societat de responsabilitat Limitada amb 1 euro i facilita la seva construcció de manera àgil i telemàtica. La norma ha obtingut el suport de 261 diputats -PSOE, Unides Podem, PP, ERC i PDeCAT- i ara passarà al Senat. S’han abstingut 76 diputats -Vox, Junts, Cs, Bildu i PNB- i s’hi ha oposat la CUP.

El president de PIMEC i de la Plataforma contra la Morositat, Antoni Cañete, ha celebrat en una atenció als mitjans davant del Congrés que s’han introduït canvis en matèria de morositat en la llei “que han estat determinants perquè sigui eficaç i eficient”. Concretament, Cañete ha destacat que totes les empreses que rebin diners públics hauran de certificar que estan fent els pagaments correctament als seus proveïdors. Les companyies de més de 50 treballadors hauran de presentar un informe que demostri “que no hi ha trampes”.

A més, els contractistes principals també hauran de demostrar que estan pagant als subcontractistes i s’introdueix una llista de morosos. Tanmateix, el president de PIMEC ha lamentat que “falta un règim sancionador”. Això no obstant, Cañete ha considerat que l’aprovació de la llei és un “gran pas” i ha avisat que la patronal i la plataforma faran un “seguiment exhaustiu” del seu compliment.

El PDeCAT ha destacat, en una nota de premsa, que ha aconseguit incorporar 30 esmenes al text, 18 de les quals han estat transaccionades i nou de les quals fan referència a la morositat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,517