Dimecres 18 maig 2022

El Centre de Mediació de Catalunya va tramitar un 29% més de procediments l’any 2021

Més de la meitat de les mediacions van acabar amb un acord satisfactori per a les dues parts

|

El Centre de Mediació de Catalunya, dependent del Departament de Justícia, va iniciar l’any 2021 un total de 3.572 procediments de mediació, un 29% més respecte a l’any anterior. Del conjunt de mediacions, la majoria van ser per voluntat pròpia de les parts implicades (2.642), i la resta com a part d’un procés judicial (930). La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha recordat aquest divendres en un comunicat, coincidint amb el Dia europeu de la mediació, que aquest procés evita que una part dels litigis entrin en l’àmbit judicial, cosa que “beneficia tant el conjunt del sistema com les persones”. Del total de mediacions finalitzades l’any passat, 549, un 51% ho van fer amb un acord satisfactori per a les dues parts.

“Es tracta d’una estratègia win-win”, ha assegurat Ciuró, convençuda que la mediació és un sistema “eficient, eficaç i, fins i tot, sostenible”. A banda, la titular de Justícia ha apuntat que la conselleria està fent una anàlisi de la normativa vigent per detectar-hi mancances i fer propostes de millora: “cal sistematitzar i endreçar els múltiples àmbits on opera la mediació i els diversos agents que hi intervenen perquè l’actual dispersió existent desorienta, sobretot als qui s’hi voldrien acollir”.

El departament de Justícia recorda que a la mediació poden arribar tota mena de conflictes: familiars (com ara, separacions, divorcis, cura i atenció de la gent gran, adopcions o acolliments), problemes entre veïns, “diferències socials o culturals” sorgides de la convivència ciutadana, conflictes relatius a lloguers i disputes de l’empresa familiar, entre altres.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512