Setmanari digtal d'economia

Dilluns, 05 de desembre del 2022

El canvi climàtic és la preocupació que més creix entre la ciutadania europea, segons l’Eurobaròmetre

Més del 80% creu que s'hauria de donar més suport financer a la transició cap a l'energia verda

|

Una nova enquesta de l’Eurobaròmetre recull que el canvi climàtic és la preocupació global que més ha crescut entre els ciutadans de la UE en els darrers mesos, situant-se en segon lloc, per darrere de la pobresa i la fam. Nou de cada deu europeus creuen que la crisi climàtica és un problema greu, i que les emissions de gasos d’efecte hivernacle haurien de reduir-se al mínim. Més del 80% dels europeus enquestats estan d’acord que les energies netes haurien de rebre més ajuts públics, encara que això suposi la reducció del consum de les energies fòssils. Unes dades que, segons la Comissió Europea, demostren la necessitat d’actuar per combatre la crisi climàtica.

El vicepresident executiu per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, ha declarat que “malgrat la pandèmia i les dificultats econòmiques, els europeus són conscients dels riscos a llarg termini de la crisi climàtica, i esperen que la Unió Europea hi planti cara”.

Segons l’enquesta, la major part de la ciutadania de la UE ja pren mesures contra el canvi climàtic a escala individual. El 93% assegura haver-ne pres almenys una. La major part també assenyala que cal una reforma estructural que complementi aquestes accions individuals. La meitat dels enquestats col·loca aquesta responsabilitat als governs. Gairebé 8 de cada 10 europeus creu que adreçar la crisi climàtica fomentarà la innovació i el creixement econòmics a la UE.

Aquesta enquesta de l’Eurobaròmetre va preguntar a gairebé 27.000 ciutadans de diversos grups socials i demogràfics dels 27 estats membres. L’enquesta es va fer del 15 de març al 14 d’abril de 2021.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499

Publireportatge

Segueix-nos a

680
1,499