Dijous 24 juny 2021

El BCE manté els tipus d’interès en el 0% i deixa el programa antipandèmia sense canvis

També millora sis dècimes les previsions per a l'economia de l'eurozona amb un augment del PIB del 4,6% aquest any

|

El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir els tipus d’interès i el programa de compra d’actius antipandèmia sense canvis. Després que en la reunió del març la cúpula de la institució monetària acordés augmentar el ritme de compres per evitar un enduriment de les condicions de finançament, la cúpula del BCE ha apostat per mantenir, com ja ha fet en les darreres trobades, un ritme de compra “significativament superior” al del primer trimestre de l’any. El Consell de Govern manté també el programa de compra antipandèmia en 1,85 bilions d’euros, que ara per ara té una durada fins al març del 2022 però que la institució monetària ja ha insistit que durarà fins que consideri que ha acabat la crisi.

D’altra banda, la institució monetària també ha decidit mantenir al 0% el tipus d’interès d’operacions principals de finançament, al 0,25% el de facilitat de crèdit i al -0,5% el de facilitat de dipòsit.

També, el Banc Central Europeu (BCE) ha millorat sis dècimes les previsions de creixement de l’economia de l’eurozona per a aquest any. La nova projecció de la institució monetària situa l’increment del PIB en el 4,6% el 2021 i en el 4,7% el 2022, sis dècimes més també respecte a l’anterior previsió publicada al març. Pel que fa a la inflació, el BCE preveu que se situï en l’1,9% aquest any i en l’1,5% el que ve. En un context d’augment de la inflació, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, ha dit que preveuen que torni a disminuir a principis de l’any que ve.

Segueix-nos

680
1,491