Dimecres 1 desembre 2021

El BCE avisa d’una “bombolla immobiliària avivada pel deute” i del “deteriorament progressiu dels estàndards de préstec”

La institució monetària veu "exuberàncies" en el mercat immobiliari, però també en el deute d'empreses i sector públic

|

El Banc Central Europeu (BCE) veu amb “preocupació” que s’estigui generant una “bombolla immobiliària avivada pel deute”. En un informe sobre estabilitat financera, la institució monetària alerta que hi ha “evidències” del “deteriorament progressiu dels estàndards de préstec” i de la “sobrevaloració dels preus de l’habitatge”. A més, adverteix que el preu de l’habitatge s’està “sobrevalorant”, cosa que, apunta, genera “preocupació”. “Els riscos de correcció de preus a mitjà termini han augmentat substancialment”, diu l’informe, que alerta “d’exuberàncies” en el mercat immobiliari, però també en l’elevat deute públic i d’empreses derivat de la pandèmia.
En l’informe, el BCE assegura que han augmentat els préstecs que suposen una major proporció dels ingressos i alerta que l’elevat endeutament “contribueix a augmentar les vulnerabilitats a mitjà termini en alguns països”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,495