Diumenge 23 gener 2022

El BBVA guanya 1.210 MEUR durant el primer trimestre i torna als nivells de benefici previs a la pandèmia

Repartirà un dividend del 40% entre els seus accionistes paral·lelament a haver anunciat un enorme ERO per a 1.200 treballadors a Catalunya

|

En clara confrontació amb l’anunci del gran ERO que el BBVA està preparant, ara s’ha sabut que aquesta entitat va guanyar 1.210 milions d’euros durant el primer trimestre d’aquest any, deixant enrere les pèrdues de 1.792 milions d’euros registrades entre gener i març a causa de les provisions per afrontar la crisi de la covid-19. La xifra també supera el benefici net de 1.164 MEUR corresponent al primer trimestre de 2019, segons ha informat l’entitat aquest divendres en un comunicat. Segons el banc, el resultat d’aquest trimestre respon a una reducció de les provisions i a l’evolució positiva dels ingressos recurrents. Entre gener i març, el marge brut de l’entitat va créixer un 0,2% en termes interanuals, fins als 5.155 MEUR, impulsat en bona part pels ingressos derivats de les comissions netes, que es van incrementar un 10%.

Dins el marge brut també destaca l’evolució de les operacions financeres, que van generar 581 MEUR, un 16,1% més en comparació al primer trimestre de l’exercici anterior. Per contra, el marge d’interessos es va situar en 3.451 MEUR, el que suposa una caiguda del 2,3% en termes interanuals.

En paral·lel, la ràtio CET1 ‘fully-loadad’ –un dels indicadors per mesurar la solvència de les entitats- es va situar en l’11,88% a finals de març, lleugerament per sobre la xifra registrada el desembre passat (11,73%). Aquest valor, però, no té en compte les plusvàlues derivades de la venda de la filial del BBVA als Estats Units –es va acordar una venda per 8.500 MEUR- i la recompra del 10% de les accions de l’entitat, una decisió aprovada durant l’última junta general d’accionistes. Tenint en compte aquestes dues operacions, la ràtio CET ‘fully-loaded’ se situa en el 13,55%.

En aquest sentit, el BBVA assenyala que, “per fer ús d’aquest excés de capital i créixer de forma rendible”, té intenció de repartir un dividend d’entre el 35% i el 40% entre els seus accionistes aquest 2021, un cop s’aixequin les restriccions del Banc Central Europeu (BCE). Segons el conseller delegat de l’entitat, Onur Genç, les xifres presentades situen el BBVA com un dels bancs “més sòlids i més ben capitalitzats d’Europa” i amb “una gran oportunitat estratègica per crear valor”.

La presentació dels resultats arriba en ple conflicte amb els seus treballadors, que ja han anunciat mobilitzacions en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que va presentar l’empresa la setmana passada. L’ERO afecta al voltant de 3.800 treballadors a tot l’Estat -350 corresponen a trasllats-, dels quals gairebé 1.200 es troben a Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499