Divendres 7 maig 2021

Eines Pimec vol convertir la patronal en “l’única” a Catalunya i acusa Foment de representar el 0,2% de l’empresariat

La candidatura aposta per "canviar radicalment el tarannà" i considera que la Llei de cambres "no limita ningú"

|

La candidatura Eines Pimec ha explicat aquest dijous que aspira a convertir-se en “l’única patronal” de Catalunya en nom del 99,8% de les pimes i ha acusat Foment de només representar el 0,2% de les empreses que “no necessiten cap patronal per res”. “Les que necessiten suport i ajuda de les patronals són les pimes”, ha dit el líder de la candidatura, Pere Barrios. Barrios també ha assenyalat que aposta per un “canvi radical de tarannà” i ha assegurat que la Llei de cambres “no limita ningú” ni afecta la representativitat de les patronals. D’altra banda, Eines Pimec ha avançat que demanarà un canvi de data en les eleccions a la presidència de la patronal pel poc marge de temps per enllestir la candidatura.

“És una manca d’ètica democràtica però ho disculpem”, ha afirmat Barrios, que ho ha atribuït a la “falta de pràctica” en la convocatòria d’eleccions a Pimec. Segons Barrios, després de “tants anys de president”, en referència a Josep González, no hauria de “tenir presa per marxar una, dos o tres setmanes més tard”. “Venim a fer Pimec millor, no venim a destruir”, ha remarcat el cap de llista de la candidatura, que també ha plantejat que es pugui utilitzar el vot electrònic en les eleccions a la presidència de la patronal.

Barrios, que també és vicepresident segon de la Cambra de Barcelona després de presentar-se amb Eines de País, s’ha desvinculat de l’Assemblea Nacional Catalana i ha assegurat que representa un llistat d’empresaris independents. No obstant això, no ha amagat que acceptarà l’ajuda de l’ANC i “de tothom que ens ajudi”. Segons ha detallat, representa un grup d’empresaris independents descontents amb Pimec i ha comentat que pensava en formular una candidatura més a llarg termini. En aquest sentit, ha lamentat que només tingui nou dies per confeccionar els 39 llocs de la llista i aconseguir 100 avals abans del 12 de febrer. “Això no ho havia vist mai en cap sector”, ha retret al president sortint.

En la seva intervenció, Barrios ha carregat contra l’acord de representativitat al 50% assolit fa mesos amb Foment, de qui ha dit que només representa un “grapadet” de les 800 grans empreses que hi ha a Catalunya. “Resignar-te a quedar-te el 50% quan tens el 99,8% de la representació i l’altre el 0,2% que no et busca ni et necessita em sembla poc ambiciós”, ha lamentat. Per Barrios, “no ha de ser cap problema que l’empresariat sigui independentista” i ha assegurat que fa uns anys es va encarregar una enquesta sobre aquesta qüestió i es va “amagar perquè sortia una xifra que no agradava”. “El que vol primer és que funcioni la seva empresa i la seva economia”, ha continuat el líder d’Eines Pimec, que ha definit la seva candidatura com la de la “renovació, canvi i joventut”.

Segueix-nos

680
1,487