Setmanari digtal d'economia

Dilluns 28 novembre 2022

Educació seguirà pagant les empreses de menjador escolar llogades per l’administració perquè mantinguin plantilla

En el cas de les contractades per AFA, el Departament estudia mesures per pal·liar els danys de la crisi del covid-19

|

El Departament d’Educació ha anunciat que seguirà pagant aquelles empreses de menjador escolar contractades directament per l’administració (autonòmica, local o supralocal) durant la suspensió de l’activitat a causa del covid-19 perquè puguin mantenir les plantilles. El Govern surt així al pas de les crítiques expressades aquest dijous pel sindicat CCOO, que ha advertit que Educació ha modificat el decret que permetia mantenir els llocs de treball i que això deixava “desemparades” 10.000 treballadores de menjador escolar. Així, l’executiu ha afirmat que “garanteix” els pagaments ordinaris als serveis contractats per Educació.

En el cas del servei de menjador escolar contractat pel Departament, pels Consells Comarcals o per ajuntaments per delegació del Departament, el Govern indemnitzarà les empreses per les pèrdues causades pel cessament de l’activitat.

A banda, des d’Educació també s’ha informat que “s’estudien mesures per pal·liar els perjudicis econòmics dels serveis que s’han adjudicat de forma privada” a través de les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA). Precisament, la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC) havia criticat també la modificació del decret.

Finalment, Educació també preveu indemnitzar les empreses que presten el servei de menjador i que cobren de les famílies que fan ús del servei, no de l’administració. A aquestes empreses, subratlla el Departament, no se’ls pot avançar cap pagament mensual, però se les indemnitzarà amb les pèrdues causades pel cessament de l’activitat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,500

Publireportatge