Dimecres, 20 Novembre 2019

Ecos de la bombolla: augmenten les hipoteques d’alt risc al BBVA, el Popular i Bankia

|

Redacció

La urgència amb la qual els bancs espanyols volen desprendre’s de l’enorme estoc immobiliari que van rebre com a herència de la crisi ha provocat que es tornin a pràctiques arriscades, típiques de l’època de la bombolla. Així ho indica el creixement dels crèdits hipotecaris considerats d’alt risc és a dir, per valors superiors al valor de taxació de l’habitatge a adquirir, entre algunes de les grans entitats financeres.

En el cas del BBVA, segons recollia elEconomista, la cartera d’aquest tipus de crèdits ha passat del 5.900 milions d’euros als 17.264 miliions d’euros. De manera similar, aquest tipus de passiu va pujar un 27% el 2016, fins als 1.650 milions d’euros al Popular. I a Bankia, el valor total d’aquests crèdits s’ha triplicat, fins a arribar als 4.416 milions d’euros. Per contra, Sabadell, Santander i Caixabank han aconseguit reduir les hipoteques d’alt risc de la seva cartera.

El Banc d’Espanya analitza amb detall aquest tipus de crèdits, ja que suposen unes mensualitats més altes i presenten taxes de morositat molt majors.

Publicitat

Seguiu-nos a: