Setmanari digtal d'economia

Dilluns 28 novembre 2022

Duran i Lleida deixa el càrrec de conseller d’Aena per dedicar-se a gestionar 11 aeroports del Brasil

Puigdemont: "Un fracassat de la política i el responsable de liquidar un partit històric és nomenat conseller dels aeroports del Brasil. Deuen valorar la seva “excel·lent” gestió dels equips humans"

|

En un gir que signarien els més significats guionistes, l’ex dirigent d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Josep Antoni Duran i Lleida ha deixat el càrrec de conseller d’Aena i ara passarà a gestionar 11 aeroports del Brasil que l’empresa pública es va adjudicar aquest estiu, segons ha indicat la companyia en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercats de Valors (CNMV). Durán i Lleida renuncia a ser membre del consell d’administració així com de les comissions de nomenaments, retribució o govern corporatiu i també de sostenibilitat i acció climàtica; per dedicar-se en exclusió a les noves responsabilitats al Brasil. Ara, l’exportaveu de Convergència i Unió (CiU) al Congrés dirigirà la companyia Bloco do Onzo Aeroportos do Brasil, recentment constituïda.

En saber-se aquest sorprenent nomenament d’AENA, el MHP Puigdemont no se n’ha pogut estar de piular: “Un fracassat de la política i el responsable de liquidar un partit històric és nomenat conseller dels aeroports del Brasil. Tota una garantia. Deuen valorar la seva “excel·lent” reputació en la gestió dels equips humans i el bon tracte amb els subordinats (i subordinades).”

Aena va anunciar a mitjans d’agost que s’havia adjudicat la gestió d’11 aeroports al Brasil incloent el de Congonhas Sao Paulo. Els equipaments estan ubicats en quatre estats: Sao Paulo, Mato Grosso del Sur, Minas, Gerais y Pará. La concessió té un termini de 30 anys, amb la possibilitat de disposar d’una pròrroga de cinc anys més. La seva firma està prevista pel febrer del 2023. Els aeroports adquirits van registrar el 2019 un total de 26,8 milions de passatgers, el 12% del trànsit aeri de tot el país. El preu de l’adjudicació – com a resultat d’una subhasta pública – ha estat de 2.450 milions de reals brasilers, aproximadament 468 milions d’euros (MEUR).

Publicitat

Segueix-nos

680
1,500

Publireportatge