Dissabte 25 juny 2022

Dues grues de grans dimensions es preparen per retirar els trens accidentats a Sant Boi de Llobregat

Corredisses i busos plens a les estacions d'FGC a Sant Boi de Llobregat el primer matí feiner de transport alternatiu

|

Dues grues de grans dimensions esperen sobre el pont que creua les vies a escassos metres de l’estació de FGC de Sant Boi de Llobregat per retirar els trens accidentats aquest dilluns al vespre. Entretant, el dispositiu durant les primeres hores d’aquest dimarts se centra en retirar el material que ha quedat estès a terra i en remolcar la part del comboi de mercaderies que no va descarrilar. Al lloc dels fets, nombrosos operaris treballen des de la nit per intentar deixar la via neta i que el servei es pugui restablir al més aviat possible. Fonts de la companyia han explicat a l’ACN que abans que puguin tornar a circular els trens també s’hauran de fer comprovacions de l’estat de les vies.

Pel que fa a les causes de l’accident, la companyia i els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació per intentar esclarir perquè va descarrilar el tren de mercaderies en un punt que, segons FGC, no tenia problemes coneguts. En aquest sentit, la presidenta de la companyia, Marta Subirà, ha explicat a diversos mitjans que cal analitzar amb detall les dades.

El jutjat obre diligències sobre l’accident
El jutjat d’instrucció número 5 de Sant Boi de Llobregat, en funcions de guàrdia, ha obert diligències sobre l’accident ferroviari, segons han informat aquest dimarts fonts judicials. Aqust dilluns al vespre, la jutgessa, el lletrat de l’administració de justícia, el fiscal i el forense es van desplaçar fins al lloc del sinistre per dur a terme l’aixecament del cadàver. De moment, la causa està oberta i el jutjat està pendent de rebre la informació de la investigació dels Mossos d’Esquadra.

Col$·lapse als autobusos alternatius
En un dels autobusos del transport alternatiu, un usuari relatava que normalment agafa cada tarda el comboi que ahir es va accidentar, tot i que aquest dilluns no ho va fer per motius personals. “Cada dia veig el tren de mercaderies amb què va haver el xoc, i sempre penso que va a tot drap”.

Així, les estacions d’FGC a Sant Boi de Llobregat han estat aquest dimarts un formiguer de passatgers corrents per agafar els busos del dispositiu especial per carretera. La companyia ferroviària ha desplegat un transport alternatiu per connectar les estacions de Sant Boi i Molí Nou, ja que aquest tram continua tallat per les tasques de retirada dels dos trens que van xocar ahir a la tarda. Els passatgers han corregut per agafar els autobusos pel temor a fer tard al seu destí, i la majoria s’han mostrat comprensius amb la situació. “La rutina s’ha vist alterada però no hi podem fer més”, explicaven alguns usuaris. Al seu torn, els operaris d’FGC treballen a les vies per restablir el servei “el més aviat possible”.

Després de l’accident, en un primer moment Ferrocarrils va habilitar un dispositiu de transport alternatiu per carretera entre les estacions de Cornellà Riera i Colònia Güell. Amb el pas de les hores, però, el servei s’ha ajustat i aquest dimarts els passatgers només han de fer amb bus el trajecte entre dues estacions: Sant Boi i Molí Nou.

Al costat de la cèntrica estació de Sant Boi, nombrosos busos traslladen els passatgers provinents de Molí Nou en direcció Barcelona. A pocs metres, diversos combois esperen els passatgers que circulen cap a Martorell. La novetat i incertesa de la situació, ha dut molts usuaris a sortir corrents de l’estació per accedir als autobusos, amb el temor a perdre més temps del previst.

Els passatgers consultats per l’ACN s’han mostrat comprensius amb l’excepcionalitat del dispositiu desplegat amb motiu de l’accident. “Segurament arribaré més tard a la feina, però suposo que el meu cap ho entendrà”, explicava una usuària que viatjava fins a Sant Vicenç dels Horts per anar a treballar. A la vora, un altre passatger apuntava que el servei amb bus “és una mica complicat”. En tots els casos, els usuaris confiaven que el servei de tren “es restableixi aviat”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,525