Dimarts 16 agost 2022

Dombrovskis assegura que el pla per rellançar l’economia europea tindrà un “component substancial d’ajudes”

El vicepresident econòmic de la Comissió diu que no es pot posar "en perill el procés de convergència" a l'eurozona

|

El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Vladis Dombrovskis, ha assegurat que el pla de reconstrucció que l’executiu europeu presentarà la setmana que ve tindrà un “component substancial d’ajudes”. En la seva intervenció a la jornada del Cercle d’Economia, sota el títol ‘Reflexions polítiques, econòmiques i sanitàries entorn a una pandèmia’, el vicepresident econòmic de la Comissió ha dit que el pla serà “ambiciós”. “Està clar que necessitem molta més capacitat financera que mai abans”, ha subratllat Dombrovskis.

Segons ha explicat el vicepresident econòmic de la Comissió, el pla tindrà un “component substancial d’ajudes”, tal com demanen estats com Itàlia o Espanya, però també tindrà en compte “l’impacte sever” de la pandèmia “en tots els estats de la Unió Europea”.

Amb tot, el vicepresident de l’executiu europeu ha subratllat que és conscient que els estats del sud tenen “un deute més alt i un espai fiscal més limitat” per fer front a la crisi. “No pot quedar ningú enrere”, ha assenyalat Dombrovskis, que ha advertir que no es pot posar “en perill el procés de convergència” a l’eurozona. “El que hem d’evitar és que s’ampliïn les deferències econòmiques, socials i polítiques entre estats i regions”.

“Serà vital mantenir i preservar el mercat comú perquè és el nostra major font de creixement, competitivitat i ocupació”, ha subratllat el vicepresident econòmic de la Comissió Europea.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,517