Diumenge 26 juny 2022

Deliveroo deixarà d’operar a Espanya el 29 de novembre

La plataforma va anunciar el cessament de l’activitat a finals de juliol com a reacció a la ‘Llei Rider’

|

L’empresa de repartiment de menjar a domicili Deliveroo deixarà d’operar a Espanya el pròxim 29 de novembre després d’una consulta realitzada entre els treballadors sobre el cessament de l’activitat al país, segons ha informat en un comunicat. El portaveu de la comissió ‘adhoc’ de l’ERO de l’empresa, Sergio Encinas, ha valorat positivament l’acord amb els empleats i ha assegurat que contempla una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un mínim de 1.000 euros. La plataforma ja va anunciar a finals de juliol el cessament de l’activitat a l’Estat com a reacció a l’anunci de la nova ‘Llei Rider’.

“Volem donar les gràcies a tots els ‘riders’ i restaurants que han treballat amb Deliveroo a Espanya, així com als nostres meravellosos clients. L’empresa s’enorgulleix d’haver comptat amb alguns dels millors restaurants d’Espanya com a socis i d’haver col·laborat amb milers de ‘riders’ que han treballat dur per portar als espanyols milions de deliciosos menjars des de 2015, fins i tot d’haver estat una taula de salvació per a molts d’ells durant la pandèmia”, ha assegurat l’empresa en un comunicat. La companyia ha agraït el “talent” dels empleats i els ha donat les gràcies pel “compromís” amb l’empresa.

Al juliol, la plataforma va comunicar la seva intenció de marxar d’Espanya després de l’entrada en vigor de la ‘Llei Rider’, que obliga a contractar com a assalariats els repartidors autònoms. En aquell moment, l’empresa va anunciar també l’inici d’una consulta amb els treballadors sobre el cessament de les operacions. Fonts sindicals van qualificar aquest terme d’un “eufemisme” pel procés obligatori de consultes prèvies a l’ERO i van assegurar que els treballadors ja havien començat a rebre notificacions d’un procediment d’acomiadament col·lectiu que afectaria 3.871 persones, de les quals 897 estan a Catalunya.

El portaveu de la comissió ‘adhoc’ de l’ERO de l’empresa, Sergio Encinas, ha assegurat que l’acord al qual s’ha arribat aquest dijous és “molt positiu” per als treballadors. En termes generals, s’ha pactat una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un mínim de 1.000 euros. “És un acord que, considerant la situació, és molt generós i beneficiós per a tots”, ha assegurat en declaracions a l’ACN. “Ens complau haver acordat paquets de compensació adequats tant per als treballadors de l’empresa com per als ‘riders’”, ha afirmat l’empresa en el comunicat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,525