Dimecres, 19 Juny 2019

La contractació puja fins a un 15% els mesos de setembre i octubre

|

S’ha acabat l’estiu. I amb ell, alguns contractes temporals. Això implica una pujada de l’atur respecte els últims mesos. Però, no tot és negatiu. Amb l’arribada del nou curs moltes empreses tornen a la normalitat i generen així un nombre elevat d’ofertes de feina. Setembre i octubre són, de fet, els mesos en què s’incrementa la contractació. En els últims anys, s’han creat una mitjana de 37,2% més contractes al setembre que durant el mes d’agost. Una xifra que arriba al 38% al mes d’octubre.

En els últims quatre anys, en el mes de setembre s’han fet una mitjana de 14,8% més de contractes que la mitja anual, un 15,4% més si es parla del més d’octubre, segons assenyalen des d’Adecco. Preveuen, d’aquesta manera, que la tendència durant aquests dos mesos es mantingui i que les xifres de contractació assoleixin unes xifres majors que les del mes d’agost i superiors també a la mitjana de tot l’any.

“El mes de setembre és un moment excel·lent per buscar noves oportunitats, tant per aquelles persones que estan a la recerca activa com per aquelles que volen canviar de feina”, explica el director comercial del Grup Adecco. “És una realitat que, en molts sectors, gran part dels ingressos es generen l’última part de l’any”.

Quins són els sectors que generen més ofertes?

Després de tancar una temporada d’estiu, el sector turístic d’interior pren el de costa. Així generen un gran número de contractes, especialment a partir del mes de setembre. Empreses d’hostaleria multipliquen les seves ofertes també degut a la reactivació de negocis en ciutats com Madrid o Barcelona.

El sector del retail és un dels altres sectors que genera més moviment en els mesos de setembre i octubre. Les vendes dels productes de la nova temporada, el començament del curs escolar… alteren les demandes del mercat. I justament lligat al sector del retail, s’hi troba el de la logística i transport. Les vendes derivades de l’e-commerce requereixen un nombre de professionals que preparin les comandes i les transportin fins al seu destí.

Per la seva part, la industria alimentària ja comença a preparar la campanya d’hivern, quan també s’incrementen les seves vendes ja que les empreses es reforcen en personal per fer-hi front.

I els perfils més demandats?

El turisme interior promou la demanda de cuiners, ajudants de cuina o recepcionistes; mentre que el sector del retail, logística i transport necessitaran, caixers, empaquetadors i personal de magatzem.

Per altra banda, la industria alimentaria buscarà, segons Adecco, tènics de manteniment, electromecànics, manipuladors d’aliments i operaris. Unes posicions similars a les que buscarà el sector serveis, amb venedors, netejadors, administratius, professors i educadors.

Els qui també acostumen a anar molt buscats en aquesta època són els comercials i promotors, per tal d’incrementar les vendes just al tornar de vacances. A més a més, moltes empreses ultimen els detalls per posar al mercat nous productes que necessiten donar-se a conèixer.

La sanitat privada buscarà també metges, tècnics de prevenció de riscos laborals degut al creixement del sector de la construcció i fisioterapeutes especialitzats.

També aniran molt buscats els consultors, analistes i auditors perquè just ara comença el seu any fiscal i per tant, es requerirà personal que puguin aportar un enfoc diferent. L’administració pública, per la seva banda, buscarà professors i personal auxiliar administratiu pel nou curs escolar i metges per reforçar el personal sanitari.

Publicitat

Seguiu-nos a: