Divendres 12 agost 2022

Consum, Merlín Properties, Goodman o JLL s’han postulat com a alternatives per ocupar els terrenys de Nissan

La comissió estudia totes les opcions a l'espera de la resposta a la contraoferta de les administracions a la xinesa GWM

|

La mesa de reindustrialització de Nissan ha posat en marxa el pla B en cas que la contraoferta de les administracions a la xinesa Great Wall Motors (GWM), la candidata preferent per ocupar la planta de la Zona Franca, no doni els fruits esperats. La comissió, que es va reunir aquest dimecres, va aprovar treballar amb els altres dos inversors prioritaris, el hub de descarbonització format per un conglomerat d’empreses liderats per QEV i el fabricant de motos Silence. La mesa estudia totes les opcions, incloses les peticions per donar un ús logístic als terrenys de la Zona Franca que han sol·licitat empreses com la cooperativa alimentària Consum, la immobiliària Merlín Properties, la gestora d’espais logístics Goodman o la consultora JLL.
La comissió ha descartat la proposta del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme de traslladar el manteniment de vehicles blindats VCR Dragon 8×8 de l’exèrcit als terrenys de la Zona Franca, de la mà del consorci Tess Defence. La Generalitat es va oposar frontalment al plantejament, que tampoc comptava amb el consens del mateix govern espanyol. Fonts del Ministeri de Defensa van assegurar que el manteniment dels tancs continuaria a la Base Logística de Còrdova.

Mentrestant, la mesa va avalar enviar una contraoferta a GWM amb més ajuts públics i millors condicions pel lloguer, els actius i la contractació dels treballadors. La marca xinesa va anunciar que es retirava de la cursa per reindustrialitzar la planta barcelonina la setmana passada. Ara, la comissió confia en una resposta ràpida, -en el termini d’una setmana- i en que es produeixi una reunió “al més alt nivell” entre la ministra Reyes Maroto i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, amb la cúpula de l’automobilística. A l’espera de la resposta de GWM, la mesa estudia totes les opcions, inclosa la belga Punch, que s’ha tornat a posar en contacte amb els representants de la comissió per recordar que el seu projecte, que va ser descartat d’inici a l’octubre, es podria reactivar. D’altra banda, continuen les negociacions amb el fabricant de motos Silence per a ocupar la planta de Montcada i Reixac.

Nissan tancarà al desembre definitivament les tres plantes que té a Catalunya –a la Zona Franca de Barcelona, a Montcada i Reixac i a Sant Andreu de la Barca–, un any i mig després d’anunciar-ho, al maig del 2020. Després de mesos de vagues, l’automobilística japonesa va pactar amb els sindicats les condicions de l’ERO, que és el més gran de la història de Catalunya, i que incloïa la col·laboració de la multinacional per trobar un substitut.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,518