Dijous, 2 Abril 2020

Comença el muntatge del dispositiu per atendre un miler de persones vulnerables en un pavelló de Fira Barcelona

Inicialment s'hi instal·laran 150 llits i l'espai tindrà una superfície de 6.000 m2

|

Aquest diumenge ha començat el muntatge del dispositiu per atendre persones en situació de vulnerabilitat a la Fira de Barcelona. L’espai s’instal·larà en un pavelló de 6.000 metres quadrats que permetrà allotjar fins a un miler de persones, d’acord amb els protocols de les autoritats sanitàries i assegurant la seva alimentació, seguretat i higiene. Inicialment s’hi instal·laran 150 llits. L’operatiu s’ha començat a muntar conjuntament amb la Unitat Militar d’Emergències (UME), Bombers de Barcelona i Creu Roja i serà gestionat per personal municipal en col·laboració amb Creu Roja i entitats socials de la ciutat.

L’equipament és un espai dedicat al confinament i que garantirà l’atenció social de les persones. Es disposarà de zones de descans, dutxes i menjador amb totes les condicions de seguretat sanitària. També hi haurà coordinació amb el 061 en aquells casos en que sorgeixin necessitats de suport sanitari.

Altres dispositius a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona també està desplegant dos dispositius addicionals més per atendre persones en situació de vulnerabilitat. En aquesta línia, divendres va anunciar que s’ha arribat a un acord amb un operador de la ciutat per llogar un total de 200 apartaments turístics actualment buits, per un període inicial de dos mesos. Aquests apartaments serviran per ampliar la capacitat d’allotjament dels serveis socials i perquè, per raons sanitàries, potser és possible que sigui necessari aïllar persones que actualment estan allotjades en altres dispositius.

També es destinaran per a dones víctimes de violència masclista, famílies amb infants a càrrec que podrien quedar-sense llar en les properes setmanes, o bé persones sense llar que actualment estan en allotjades en diferents equipaments municipals.

En el cas específic de les persones sense llar, s’ha destinat un equipament municipal amb capacitat inicial per a 56 persones que va començar a funcionar divendres a l’antic institut Pere Calafell, un centre d’acollida de 30 places per poder fer l’aïllament de persones provinents de centres de primera acollida en cas que sigui necessari, i un equipament de dutxes, bugaderia i menjador que s’ha treballat amb el Centre Assís.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: