Dimecres, 19 Juny 2019

Colau proposa a Calvet la congelació de tarifes del transport públic per al 2019

L'alcaldessa envia una carta on demana al conseller que acceleri el desplegament de la T-Mobilitat

|

ACN – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, proposant la congelació de tarifes del transport públic per al 2019. “Som conscients que, si bé l’augment de passatge obliga a incrementar l’oferta de mobilitat, el cost que això genera no pot repercutir directament en el preu que paguen els ciutadans”, argumenta en la seva missiva, on recorda que l’acord pressupostari entre PSOE i Podem contempla un augment de 40 MEUR en la partida per a l’Autoritat del Transport Metropolità. Colau també mostra la seva preocupació pel retard en el desplegament de la T-Mobilitat i demana al conseller que acceleri els tràmits per posar-la en funcionament.
En la seva missiva, amb data del 30 d’octubre, Colau subratlla que durant el present mandat municipal s’ha fet un esforç per congelar les tarifes o bé fer un increment d’acord amb l’IPC en el cas del 2018. L’alcaldessa contrasta aquesta situació amb l’increment acumulat del 38% del quadrienni anterior, “un augment molt superior al del nivell de vida i que va castigar fortament les persones usuàries”.

També recorda que tant l’Ajuntament com la Generalitat i l’Àrea Metropolitana han apujat les seves aportacions al sistema de finançament del transport públic, en contrast amb la reducció del 45% per part de l’Estat. Ara bé, Colau assenyala que l’acord pressupostari entre PSOE i Podem reverteix aquesta situació (tot i que no ha estat aprovat encara), i el Congrés, en paral·lel, ha acordat impulsar una llei per millorar el finançament del transport públic urbà. “Aquest nou escenari ens ha de permetre no apujar les tarifes”, ha conclòs.

D’altra banda, també ha volgut traslladar la seva “preocupació” pel retard que acumula el desplegament de la T-Mobilitat. Colau demana a Calvet que prengui “les mesures necessàries per fer efectiva com més aviat millor la seva implantació” i així avançar en una política tarifària que “contribueixi a fer el sistema viable econòmicament”.

Publicitat

Seguiu-nos a: