Dilluns 27 juny 2022

Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi deixen la comissió de regulació dels preus de lloguer

Denuncien "falta de diàleg i transparència" amb els grups de l'oposició per part del govern municipal

|

Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi han anunciat que abandonen la comissió de regulació dels preus de lloguer per la “falta de diàleg i transparència” amb els grups de l’oposició per part del govern municipal, a qui també acusen de “reiterats incompliments”. En un comunicat conjunt, la portaveu adjunta del grup municipal de Cs, Marilén Barceló; el portaveu del Partit Popular (PP), Óscar Ramírez, i la portaveu de Barcelona pel Canvi (BxC), Eva Parera, han assegurat que és una “falta de respecte” que s’exposin propostes i conclusions sobre el preu dels lloguers quan encara està vigent la comissió no permanent d’estudi ni s’ha constituït la comissió de seguiment sobre la mesura que reserva el 30% de les noves obres a habitatge social.

A més, afegeixen, “dilueix el treball que s’està realitzant en el Pacte de Ciutat on estan implicats tots els grups del consistori i representants del sector”. D’aquesta manera, les tres formacions han rebutjat el ‘Decàleg de Barcelona pel dret a ‘habitatge’ presentat pel govern municipal ja que consideren que s’han fet sense comptar amb la participació i el consens dels grups de l’oposició. En aquest sentit, han explicat que s’ha comunitat quan ja estava redactat i sostenen que s’impulsen mesures “que fomenten l’okupació”.

“Barcelona necessita un pacte i un pla d’habitatge consensuat amb tots els sectors però aquest no sols es pot aconseguir nivell local sinó que necessitem tenir una visió més metropolitana que hauria de liderar la pròpia AMB”, conclouen en els tres portaveus en el comunicat conjunt, en el qual també aposten per una col·laboració públicoprivada.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,524