Divendres, 24 Gener 2020

Ciments Molins obre la batalla legal per revertir la marxa d’empreses de Catalunya de 2017

La demanda vol que es declari inconstitucional el decret que va permetre que aquesta decisió fos presa pels consells d'administració, sense consultar-ho a les juntes d'accionistes

|

Com altres empreses, Ciments Molins va traslladar la seu social a Madrid l’octubre del 2017, afavorida per l’anomenat “decret Guindos”, que afavoria aquest canvi de seu.

Ara, però, i segons informa el diari ARA, la divisió d’opinions dels accionistes, que ja va ser-hi en el moment del trasllat, s’ha aguditzat i els que volen que l’empresa retorni a Catalunya han emprès accions legals per aconseguir-ho, vist que el consell d’administració no els fa cas.

L’argumentari es basa en el fet que consideren que la seu social de Madrid és un frau de llei i, si la justícia acabés declarant il·legal el trasllat de Ciments Molins, s’obriria la porta perquè altres empreses s’hi apuntessin.

La demanda vol sol·licitar que es declari inconstitucional el decret del “gobierno” de l’Estat (experts diuen que força maldestre i improvisat) i que, per una presa de decisió d’aquesta importància, calgui consultar a les juntes d’accionistes, com de fet era abans.

I, semblantment a altres casos de legislació espanyola feta “ad hoc” i a correcuita, la demanda ja apunta als tribunals europeus perquè considerin si el decret Guindos xoca amb els tractats de la Unió Europea.

Publicitat

Seguiu-nos a: