Dijous 24 juny 2021

Centenars de persones reclamen “justícia” per la mort d’un jove de 19 anys a l’empresa Cidac de Cornellà

El sindicat CGT denúncia amenaces de la direcció a extreballadors

|

Centenars de persones han reclamat aquest dijous que es faci justícia per la mort d’un jove de 19 anys a l’empresa Cidac de Cornellà de Llobregat el passat 30 d’abril. Al crit de “morir treballant és assassinat”, els assistents, convocats per la família i els amics de la víctima amb el suport del sindicat CGT, s’han concentrat a dos quarts de cinc de la tarda a les portes de la fàbrica i després, de forma espontània, s’han desplaçat en manifestació fins l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per denunciar el seu “silenci i complicitat”. Durant l’acte, s’ha recordat que tot i les denúncies presentades, l’empresa incomplia sistemàticament totes les mesures de prevenció laboral i que per això els seus responsables “han d’anar a la presó”.

La d’aquest dijous ha estat la segona concentració d’aquesta setmana contra la mort del jove de 19 anys. Com la convocada dilluns pel sindicat UGT, s’ha celebrat a les portes de la fàbrica on el treballador va perdre la vida el passat 30 d’abril atrapat en una màquina d’enrotllar tela asfàltica. La protesta, convocada per la família i amics de la víctima, ha comptat amb el suport de la CGT i d’altres sindicats com la CNT i la Intersindical, i entitats com la PAH, Arran i la Marea Pensionista.

Tot i que no estava previst, els concentrats han decidit traslladar-se a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat en manifestació per denunciar el “silenci” del consistori que des que es va produir l’accident “no ha enviat ni un comunicat”, com s’ha denunciat. Un cop han arribat al consistori, als volts de les sis de la tarda s’ha donat per desconvocada la protesta. Durant els parlaments, on han intervingut familiars del jove, un extreballador i amic i un representant de la CGT, s’ha recordat que tot i les denúncies presentades, l’empresa seguia incomplint tots els protocols de seguretat i imposant unes condicions de feines molt dures als seus treballadors.

A més, Joaquin Marín, de la CGT, ha explicat que l’empresa, en comptes d’assumir la seva responsabilitat i invertir en seguretat, està amenaçant antics treballadors amb “enfonsar-los” a base de denúncies si en parlen malament. Des del sindicat asseguren que “no toleraran” aquesta actitud i que oferiran tot el suport legal en cas que les amenaces es compleixen. “No pot ser que vagin de llestos i de perdonavides després del què ha passat”, ha afegit. La família de la víctima, que està disposada a arribar “fins on calgui” per tal que es faci justícia, ha convocat una nova protesta aquest diumenge.

Segueix-nos

680
1,491