Dissabte 18 setembre 2021

Cellnex tanca la compra de la polonesa Polkomtel Infrastruktura per 1.600 milions d’euros

L'operació s'ha formalitzat després de rebre llum verda per part de les autoritats de la competència de Polònia

|

Cellnex ha anunciat el tancament de la transacció amb Cyfrowy Polsat Group, per comprar el 99,9% de la seva filial d’infraestructures de telecomunicacions, Polkomtel Infrastruktura. La companyia ha formalitzat l’adquisició anunciada al febrer, després de rebre llum verda de l’autoritat de la competència de Polònia. L’empresa opera 7.000 torres i emplaçaments de telecomunicacions; 37.000 portadores de ràdio que donen cobertura a totes les bandes utilitzades pel 2G, 3G, 4G i 5G, una xarxa d’11.300 quilòmetres de fibra i una xarxa nacional de radioenllaços per microones. L’acord suposa una inversió de 1.600 milions d’euros acompanyada d’un programa de desplegament addicional de fins a 1.500 emplaçaments.

L’empresa catalana també durà a terme inversions en equipament destinat a el desplegament de l’5G, per altres 600 milions d’euros en els propers 9 anys. L’operació de compra ha estat finançada amb caixa disponible. Tobias Martinez, conseller delegat de Cellnex, ha destacat “la ràpida consolidació i reforç de Cellnex a Polònia” i “l’aposta per l’evolució del tradicional model d’operador de torres cap a un model de gestor integral d’infraestructures de telecomunicacions”.

En aquest sentit, el viceconseller delegat, Àlex Mestre, ha dit que aquesta nova política “no és una cosa nova per Cellnex, en diversos països -per exemple a França- ja havíem tancat acords per desplegar i operar el ‘backbone’ i el ‘backhaul’ de fibra; per gestionar ‘data centers’; o operar sistemes distribuïts d’antenes (DAS) en recintes esportius i comercials, hospitals, xarxes de transport, etc. “Sens dubte constitueix un salt qualitatiu i una nova realitat que amplia les opcions de desenvolupament i creixement per Cellnex a Europa dins de les infraestructures de telecomunicacions”, segons Mestre.

L’ebitda addicional que s’espera aconseguir amb aquesta operació i un cop desplegats els nous emplaçaments és de 330 milions d’euros.
Cellnex i Cyfrowy Polsat han acordat un contracte de prestació de serveis per 25 anys amb renovacions per períodes de 15 anys.

Segueix-nos

680
1,492