Dijous 27 gener 2022

CCOO no veu coherent rebutjar el projecte de manteniment de vehicles blindats a Nissan

Pacheco assegura que la iniciativa està contemplada als pressupostos generals de l'Estat, avalats per ERC

|

CCOO ha assegurat que “no és coherent” rebutjar la proposta del consorci Tess Defence per a fer manteniment de vehicles militars blindats als terrenys que ara ocupa Nissan a la Zona Franca i que el govern espanyol va posar sobre la taula de reindustrialització aquest dimecres com a opció alternativa si el fabricant xinès Great Wall Motors es retira definitivament de la cursa. En una entrevista al ‘Cafè d’Idees’ de La 2, el secretari general del sindicat a Catalunya i treballador de Nissan, Javier Pacheco, lamentat el plantejament s’acabés descartant pel rebuig del Govern i ha recordat que el projecte està contemplat per ubicar-se en una altra zona de l’Estat en els pressupostos generals de l’Estat, avalats per ERC.

“Hem de ser coherents, aquest projecte es desenvoluparà tant sí com no. El que no podem és donar sortida perquè es desenvolupi al nostre país, a Castellà Lleó, a Andalusia o l’Aragó i no a Catalunya”, ha dit Pacheco, que ha afegit que generaria feina qualificada per a 600 persones. El secretari general de CCOO a Catalunya ha demanat “sortir de l’atzucac de la incomoditat política” i abordar-ho des del punt de vista de la “solució laboral i econòmica que necessita el projecte de reindustiralització”. A més, Pacheco ha puntualitzat que no es tractaria de “fabricar tancs” sinó de vehicles blindats per a “transportar personal militar”.

El projecte de Tess Defence no ocuparia tot sol les instal·lacions barcelonines, que es dividirien entre el hub d’electrombilitat i altres empreses, en cas que GWM no acceptés la contraoferta que li han fet arribar les administracions. Pacheco ha considerat que aquest pla B format per Tess Defence, el hub i Silence –que ocuparia la fàbrica de Montcada- “és prou atractiu” i podria donar feina a 1.500 persones.

D’altra banda, pel que fa a la negociació amb el candidat preferent, GWM, Pacheco creu que després de la contraoferta que han fet arribar les administracions al fabricant xinès en les últimes hores “es donen les condicions” perquè el procés s’acabi bé. Amb tot, ha advertit que “no és fàcil atreure aquest tipus d’inversions” i que el procés de negociació és “complex”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,501