Dimarts 19 octubre 2021

CCOO denuncia quinze empreses que no han elaborat bé els plans d’igualtat

L'Ajuntament de Cornellà i de Badalona es troben entre les entitats denunciades davant la Inspecció de Treball

|

El sindicat Comissions Obreres ha denunciat 15 empreses que no han elaborat com calia els seus plans d’igualtat davant la Inspecció de Treball. Entre les entitats denunciades, n’hi ha dues de públiques, els Ajuntaments de Cornellà i de Badalona, que segons els representants dels treballadors, no haurien elaborat el pla d’igualtat de forma negociada sinó que compten amb un document fet per una consultora. Entre les companyies denunciades, hi ha l’empresa XPO Transport Solutions, el centre especial de treball Metropolis o el centre sanitari Benito Menni de Sant Boi. La secretària d’Igualtat de CCOO, Alba Garcia, ha assegurat que “els plans d’igualtat no poden ser paper mullat” i que s’han de fer per “canviar la cultura empresarial”.

Segons Garcia, no n’hi ha prou amb tenir un pla sinó que s’han de dur a terme mesures concretes i negociades amb els sindicats per eradicar la xacra de la bretxa salarial, que encara és del 23%. “Les empreses que hem denunciat tenen un pla d’igualtat però amb defectes de forma, ja sigui que no s’ha entregat la documentació per a fer els diagnòstics, que només s’han fet part de les accions pensades o que no s’ha creat la comissió d’igualtat per a negociar-lo”, ha explicat.

En aquest sentit, la secretària d’Acció Sindical, Cristina Torres, ha assegurat que per evitar les “excuses” que posen les empreses quan argumenten que no queda clar on han de registrar aquests plans, és necessari que el govern espanyol desenvolupi el decret llei aprovat l’any passat que marcava l’obligatorietat de les empreses a tenir un pla d’igualtat.

“S’ha de fer un control de legalitat per tal que els plans d’igualtat siguin tal com diu la norma. No ens podem quedar amb un paper mullat”, ha insistit. Torres també ha demanat que augmentin el valor de les sancions per incompliments relacionats amb el pla d’igualtat que posa la Inspecció de Treball i que ara mateix oscil·len entre els 600 i els 6.000 euros.

Segueix-nos

680
1,486