Diumenge, 26 Gener 2020

Catalunya va ser on menys va créixer el preu de l’habitatge el 2019

L'increment va ser de l'1,13% i la mitjana al desembre es va situar en els 2.099 euros per metre quadrat

|

Segons publica pisos.com, Catalunya va ser la comunitat on menys va créixer el preu de l’habitatge al tancament del 2019, concretament en un 1,13%, davant l’increment d’altres territoris com les Illes Balears, on es va registrar el major creixement, amb un 8,87 %, i la Comunitat de Madrid, amb un 8,18%, segons l’informe anual de preus de venda de pisos.com. Al desembre, l’habitatge a Catalunya va tenir un preu de 2.099 euros per metre quadrat, el què representa un descens del 0,29%. Al conjunt de l’Estat, el preu de l’habitatge va registrar un augment del 2,33% coincidint amb el final d’any respecte el mateix mes del 2018.

D’altra banda, Catalunya és el quart territori de l’Estat on l’habitatge és més car, per darrera Balears, amb 3.113 euros per metre quadrat.
Quant a les capitals catalanes, Girona va registrar el major augment interanual, amb un 7,17% (2.362 euros per metre quadrat), mentre que Barcelona el major descens, amb un 7,05%, en el què també es va traduir en la quarta caiguda més important de l’Estat (4.451 euros). Pel que fa a Tarragona, es va produir un increment del 6,04% i a Lleida un descens del 4,84%, amb una mitjana per metre quadrat de 1.541 euros i 1.143 euros respectivament.

Segons el director d’Estudis pisos.com, Ferran Font, totes aquestes dades confirmen que s’ha reforçat la tendència cap a la moderació. “Hem estat testimonis de com les pujades en les grans ciutats s’han anat refredant fins a dibuixar un escenari en el què els ascensos de dos dígits s’han reservat únicament als districtes de les zones més calents”, subratlla Font, que assenyala que els preus s’han vist influïts pels canvis en la normativa hipotecària i la incertesa política.

Publicitat

Seguiu-nos a: