Dijous, 22 Agost 2019

Catalunya té 1.300 ‘start-ups’ que generen 13.820 llocs de treball

El sector amb més empreses emergents és el de la indústria 4.0 seguit de les ciències de la vida i el mòbil i 'software'

|

ACN – Catalunya té 1.300 ‘start-ups’ que generen 13.820 llocs de treball, segons dades de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) que ha donat a conèixer aquest dimarts la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, a la trobada anual d’empreses emergents ‘The Hub Event’. “Estem davant d’un ecosistema que ja comença a ser madur, que creix i es consolida”, ha ressaltat Chacón.
El sector amb més empreses emergents és el de les tecnologies vinculades a la indústria 4.0, amb un 17% de les ‘start-ups’ catalanes. Les ciències de la vida i el sector del mòbil i ‘software’, amb un 13 i un 11% respectivament, són els altres àmbits als quals es dediquen més empreses emergents del Principat. D’altra banda, una quarta part dels empleats de ‘start-ups’ catalanes són estrangers.
“Estem atraient talent internacional”, ha dit el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero. La majoria d’empleats internacionals d’empreses emergents ve de països de l’Europa Occidental (46%), seguits d’Amèrica del Sud (26%) i Europa Oriental (9%). També tenen presència treballadors d’Àsia-Pacífic (7%), de l’Àfrica-Orient Mitjà (6%) i de l’Amèrica del Nord (6%), i els treballadors estrangers de les ‘start-ups’ es dediquen principalment a les àrees funcionals de tecnologia (27%), les vendes (22%), gestió i estratègia (20%) i operacions (17%).

En el cas dels fundadors d’empreses emergents de Catalunya, un 15% prové d’altres països i un 38% ja havia creat prèviament altres empreses. El model de negoci de prop de la meitat d’aquestes empreses és el comerç electrònic, per davant del desenvolupament i manufactura (23%), el ‘software’ com a servei (22%) i la subscripció (20%). Les dades sobre ‘start-ups’, que ha fet públiques Chacón aquest dimarts, corresponen a l’exercici 2016.

Publicitat

Seguiu-nos a: