Diumenge 16 maig 2021

Catalunya rep 450 MEUR de les conferències sectorials de polítiques actives d’ocupació, 147 més que l’any anterior

Treball avisa que l'aportació estatal no compensa la "dràstica reducció" de fons del 2020, quan es van retallar 86 MEUR

|

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies rebrà aquest any 449,8 milions d’euros per implementar polítiques actives d’ocupació, 147 més que l’any anterior, quan la partida va patir una retallada per part del Ministeri de Treball i Economia Social. En concret, 345 milions dels programes d’aquest exercici procediran de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Relacions Laborals i 103 milions més de la Conferència Sectorial de Qualificacions i Formació Professional.

L’aportació estatal supera els 302,5 milions del 2020, però el Departament ha considerat que aquest increment no compensa la “dràstica reducció” que va patir Catalunya en la distribució de fons l’any passat, amb 86 milions d’euros menys per a polítiques actives d’ocupació. A més, la conselleria qüestiona que l’Estat mantingui els criteris de distribució dels fons acordats el 2019, quan s’havia compromès a aplicar nous barems per a aquest any. En els pròxims dies el Departament convocarà el Consell de Direcció del SOC per aprovar la programació vinculada a aquest fons.

“Transformació” de les polítiques actives
La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha destacat en roda de premsa aquest dimecres a la tarda el suport que ha obtingut entre les autonomies la proposta de “transformació” de les polítiques actives d’ocupació, que té com a objectiu modernitzar-les. Díaz ha afirmat que les comunitats s’han “compromès a canviar des de la convicció i la consciència”.

Díaz ha apuntat que “ja està en les nostres mans” la llei d’ocupació que “permet substanciar tots aquests grans canvis”. “És una norma molt important i necessària”, ha afirmat. La ministra ha remarcat, sobre el repartiment de fons, que un 45% estan condicionats al compliment d’objectius.

Segueix-nos

680
1,491