Dimarts, 22 Octubre 2019

Catalunya i Escòcia destinen 1,5 milions a l’impuls de projectes d’innovació

L'acord inclou que siguin de sectors estratègics com la mobilitat, les ciències de la vida, la indústria 4.0 i la química, entre d'altres

|

Catalunya i Escòcia destinaran fins a 1,5 milions d’euros per impulsar projectes d’innovació tecnològica entre empreses d’ambdós territoris. Es tracta d’un acord entre ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- i Scottish Enterprise, l’agència pública escocesa encarregada de donar suport al seu teixit empresarial. L’acord contempla que se subvencionin projectes d’una durada de 2 anys i mig de sectors estratègics com la mobilitat, les ciències de la vida, la indústria 4.0, la química, l’alimentació, l’energia i els recursos, les indústries del disseny o les de l’experiència.

Les empreses catalanes, que poden sol·licitar accedir a l’ajut en aquest enllaç fins el proper 10 d’octubre, poden treballar així amb socis internacionals, fet que els permet incorporar coneixements complementaris amb l’objectiu de desenvolupar conjuntament nous productes i serveis d’alt valor tecnològic i adaptats als requisits dels mercats internacionals.

En el cas d’ACCIÓ, el suport financer per desenvolupar aquests projectes s’emmarca dins del programa Nuclis d’R+D Empresarial Internacionals que té per objectiu l’impuls de projectes empresarials d’R+D entre empreses catalanes i un soci internacional -en aquest cas, escocès-. De fet, amb aquest acord, Escòcia se suma a Alemanya, França, Corea del Sud, Xile i Israel, països amb els quals ACCIÓ ha signat acords per impulsar projectes d’innovació i R+D conjunts. Aquestes iniciatives s’impulsen a través de la xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ.

Publicitat

Seguiu-nos a: