Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

Cambrers, repartidors o barmans robotitzats: l’automatització de la restauració s’obre pas a Hostelco

Creix l'interès per invertir en aparells que robotitzin processos mecànics tot i l'elevat cost i els buits legislatius

|

Els sector de l’hostaleria i la restauració no escapa del procés de robotització que s’estén des de fa temps a altres àrees de l’economia com la industria o la construcció. Gradualment, es multiplica l’oferta d’androides pensats per substituir o complementar tasques que durant dècades han fet cambrers, ‘barmans’ o, més recentment, repartidors a domicili. La fira Hostelco que se celebra fins el dijous a Barcelona mostra algunes d’aquestes innovacions que, tot i l’interès de part de l’empresariat, topa amb uns costos d’introducció elevats –un braç robòtic per automatitzar una barra de bar pot costar fins a 60.000 euros- i buits legislatius, com el que dificulta l’arribada a Catalunya de nous ‘riders’ automàtics de repartiment a domicili.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge