Dimecres, 20 Novembre 2019

La Cambra de Comerç de Barcelona augmenta la previsió de creixement del PIB català al 2,8% el 2017

|

Redacció

El sòlid creixement econòmic de principis de 2017 han portat a la Cambra de Comerç de Barcelona a revisar a l’alça la seva previsió de creixement econòmic fins al 2,8% del PIB pel 2017, una dècima per sobre que en anteriors estimacions. Des de l’organisme s’ha destacat el creixement dels dos primers trimestres del any, que es creu que poden situar-se entre el 0,8% i el 0,9%, a nivells superiors als de finals de 2016, principalment gràcies al creixement en el sector exterior i en l’ocupació. D’altra banda, s’espera que l’expansió de la riquesa se situï en un 2,4% el 2018.

L’organisme apunta que tots els sectors econòmics, a excepció de l’agricultura, creixeran a taxes “elevades i força similars” durant 2017 i 2017

La Cambra de Comerç ha destacat que en els propers mesos s’espera que el consum domèstic repunti gràcies a la major taxa d’ocupació, a la vegada que les millors perspectives econòmiques a nivell mundial també han d’influir positivament en les vendes de productes a l’estranger i l’arribada de turistes. Finalment, un altre aspecte favorable per l’economia és el manteniment de la política monetària expansiva del Banc Central Europeu, que manté els tipus d’interès a nivells baixos i l’euro relativament depreciat enfront del dòlar.

Debilitats estructurals

Per contra, la Cambra de Barcelona ha alertat que, malgrat els factors conjunturals positius, “hi ha dubte sobre la base estructural” econòmica. En aquest sentit, l’entitat ha alertat de la dependència del petroli, que fa l’economia catalana “molt vulnerable a aquesta variable”, de l’elevat endeutament públic i la baixa productivitat “que no permet augmentar els salaris”.

La Cambra també critica el nivell d’inversió dels pressupostos de la Generalitat del 2017, que se situa un 12% menys que l’any anterior.

Publicitat

Seguiu-nos a: