Diumenge 16 maig 2021

CaixaBank planteja l’acomiadament de 8.291 persones, el major ERO de la història de la banca a l’estat

També el tancament de 1.534 oficines, el 27% de l'actual xarxa

|

La direcció de CaixaBank ha desvetllat l’abast de la reestructuració sorgida arran de la fusió amb Bankia. Ni més ni menys que un acomiadament de 8.291 persones (el 18% de la plantilla) i el tancament de 1.534 oficines (el 27% de la xarxa actual), convertint-se en la reestructuració de més envergadura realitzada fins al moment en el sector bancari espanyol, segons fonts de la reunió consultades per Europa Press.

El banc ha descartat les prejubilacions i tractarà que les sortides es produeixin d’acord amb la màxima voluntarietat i atenent els mèrits acumulats a l’empresa. La pretensió és que no només afecti gent gran sinó també a menors de cinquanta anys, en un 50%. Comença ara una taula de negociació amb els sindicats, que es preveu àrdua i dificultosa, i els arguments de l’empresa són diversos: a més de les duplicitats provocades per la fusió, es valora l’entorn actual de mercat i l’evolució dels clients cap a la banca digital. CaixaBank s’ha compromès a posar en marxa un pla de recol·locació perquè els treballadors que surtin trobin una nova ocupació en el període més curt possible.

La duplicitat d’oficines es concentra on Bankia estava més implantada, per tant a Catalunya en menys mesura que a la resta de l’estat, i s’afegeix al procés ja iniciat per CaixaBank de tenir menys oficines però més grans. Tan el govern català com el de l’estat han sortit a dir que “estaran amatents” a tot el procés i la ministra protaveu del gobierno ha dit que “si nos fos per la fusió, ens trobaríem amb uns ajustos encara pitjors” sense donar cap argumenti que sustentés aquesta afirmació.

Segueix-nos

680
1,491